Thailand kan profiteren van de handelsoorlog tussen China en de VS, aangezien er meer Chinese toeristen naar Thailand kunnen komen

Zakelijke tijden-

Thailand heeft een goede kans om te profiteren van de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS, zeiden analisten, aangezien Chinese toeristen op het vasteland kiezen voor reizen dichter bij huis in plaats van te boeken voor westerse reizen.

Volgens de Bangkok Post houdt de Tourism Authority of Thailand (TAT) nauwlettend in de gaten of Peking zal verhuizen om Chinese toeristen te blokkeren van reizen naar de Verenigde Staten. Als dit gebeurt, zal de Thaise toeristische sector een stap zetten.

Thailand profiteert al van de promotie-inspanningen van TAT-bureaus in vijf Chinese steden, namelijk Kunming, Shanghai, Chengdu, Guangzhou en Peking. De verwachting is dat TAT-kantoren in deze steden Thaise toeristische plekken verder zullen promoten in dit kritieke tijdperk waarin zowel China als de VS weigeren terug te trekken.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn merkte op dat gegevens verzameld door de genoemde TAT-vestigingen suggereren dat handelsgeschillen met het Witte Huis Chinese reizigers ervan hebben weerhouden reizen buiten Azië te plannen.

"Deze factoren kunnen de besluitvorming over buitenlandse reizen en toeristische uitgaven vertragen", benadrukte Yuthasak. Het uiteindelijke doel is om bezoekers uit China aan te trekken om deel te nemen aan toeristische evenementen in Thailand om de toeristische sector als geheel een boost te geven.

Yuthasak legde verder uit dat niet alleen Thailand zou kunnen profiteren van de daaruit voortvloeiende handelsoorlog tussen China en de VS. Andere landen in Azië werken mogelijk ook aan het samenstellen van hun toeristische pakketten voor Chinese reisenthousiastelingen. De TAT-gouverneur zei dat de concurrentie zwaar kan zijn.

Ondanks potentiële concurrentie van andere Aziatische rivalen, is Thailand nog steeds een haalbare keuze voor veel Chinese reizigers. In 2018 hebben ongeveer 10.5 miljoen Thailand bezocht en industrieanalisten verwachten dat de aantallen dit jaar verder zullen stijgen, vooral als de handelsoorlog niet tot een einde komt.

Vorige week begon TAT al met het opbouwen van zijn toeristenindustrie door een samenwerking mogelijk te maken tussen The Mall Group en de Siam Commercial Bank (SCB) voor de onthulling van een Visa prepaid toeristenkaart.

In het kader van de joint venture zullen internationale toeristen de eerste 1,000 toeristen die een aanvraag voor de kaart indienen, worden beloond met vouchers ter waarde van 500 Baht, meldde Travel Daily Media.

De vouchers kunnen van 1 juni tot en met 31 december 2019 worden gebruikt voor aankopen bij warenhuizen onder The Mall Group. De plaatsvervangend gouverneur van TAT, Siripakorn Cheawsamoot, zei dat de Thaise regering de betalingssector steunt bij haar inspanningen om het toerisme in het land te stimuleren.
Industrie-analisten geloven dat de nieuwe buitenlandse visumkaart zal helpen bij het doel van Thailand om meer Chinese toeristen aan te trekken om enkele van de meest populaire bestemmingen van het land te bezoeken, zoals het Grand Palace van Bangkok, Wat Chedi Luang in Chiang Mai en Patong Beach in Phuket.

China heeft nog niet aangekondigd of het zijn inwoners zal verbieden om naar de Verenigde Staten te reizen, net zoals het deed toen het spanningen had met Japan en Zuid-Korea.

Afbeelding na berichtinhoud
BRONZakelijke tijden
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/