Ben je klaar? Regenseizoen in Thailand begint officieel morgen, 21 mei

Het regenseizoen in Thailand begint morgen officieel.

De plaatsvervangend directeur-generaal van de Thaise Meteorologische Afdeling Kornravee Sitthichivaphak zegt dat Thailand vanaf maandag aanhoudende regen zal zien in de meeste delen van het land.

"De wind over Thailand van 100-3,500 meter zal worden vervangen door een zuidwestelijke moesson die vochtigheid van de Andamanse Zee zou vervoeren om de meeste delen van Thailand te bedekken."

Dit zijn allemaal indicatoren voor de komst van het regenseizoen, zei ze.

Phuket en delen van het zuiden kregen een maand geleden wat moessonregens en een verandering van windrichting naar west en zuidwest, net na Songkran, maar de rest van het land is dit jaar achtergebleven met de jaarlijkse weeromschakeling.

De TMD voorspelt weinig regen van juni tot half juli, dus mensen wordt geadviseerd om water te besparen. Ze zeggen dat er in augustus en september zware regenval wordt voorspeld en dat er in die periode plotselinge overstromingen en oeverbreuken kunnen zijn.

In Pattaya heeft de stad een uitgebreid project ondernomen om haar drainagesystemen op meerdere locaties uit te breiden en te verbeteren, waaronder Second Road, Soi Buakhao en langs het strand. Het valt nog te bezien of dit de reguliere overstromingsproblemen van de stad tijdens hevige regenval zal oplossen.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/