Thailand lijdt een zeldzaam verlies in toeristenaankomsten voor de maand maart, en ook de uitgaven dalen

Vlag van Thailand gecombineerd met de vlag van China

Bloomberg-

Thailand had in maart te maken met een zeldzame gecombineerde daling van het aantal toeristen en de uitgaven, wat duidt op een rotsachtig eerste kwartaal voor de op een na grootste economie van Zuidoost-Azië.

Het aantal bezoekers daalde ten opzichte van een jaar geleden met 0.7 procent tot 3.5 miljoen, blijkt uit officiële cijfers van vrijdag en gegevens van Bloomberg. De inkomsten uit het buitenlands toerisme daalden met 1.3 procent tot 184.5 miljard baht ($ 5.8 miljard).

Toerisme is van cruciaal belang voor Thailand en bij sommige maatregelen is het goed voor een vijfde van de economie, wat de militaire regering ertoe aanzet stappen te ondernemen, zoals het afzien van visumkosten om reizigers te lokken. Het sombere rapport volgt op gegevens eerder deze week die een slechter dan verwachte daling van de export laten zien, een andere economische motor.

"Als de toeristenaankomsten en -ontvangsten blijven dalen, kan dit een extra risico voor de economie vormen, omdat de sector een van de belangrijkste drijfveren is", zegt Duangrat Prajaksilpthai, een econoom bij TMB Bank Pcl in Bangkok. "De cijfers fluctueren meestal en kunnen terugveren, dus we moeten afwachten."

De politieke patstelling na een rommelige algemene verkiezingen in maart, de eerste sinds een staatsgreep in 2014, weegt ook op het sentiment.

Vorige week zei de minister van Financiën, Apisak Tantivorawong, dat de economische groei in het eerste en tweede kwartaal zou kunnen vertragen tot het lage bereik van 3 procent, en dat ambtenaren stappen overwegen om 20 miljard baht aan stimuleringsmaatregelen te injecteren.

Chinese vakantiegangers hebben een jarenlange boom doorgemaakt, maar het aantal aankomsten is twee opeenvolgende maanden gedaald. De cijfers lieten ook een forse stijging van 35 procent zien in bezoekers uit India.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/