Re-enactment van moord op Duitse toeristen op Koh Si Chang, Thaise man riskeert minimaal levenslang

Koh Si Chang

Een 24-jarige Thaise man, die zondag is aangeklaagd voor de verkrachting en moord op een 27-jarige vrouwelijke Duitse backpacker op Koh Si Chang in Chon Buri, heeft de gruwelijke misdaad nagespeeld die het publieke moreel op het populaire eiland heeft geschokt.

Koh Si Chang ligt net ten noordwesten van Pattaya in de Golf van Thailand.

Ronnakorn Romruen, een inwoner van het Moo 2-dorp op Koh Si Chang heeft naar verluidt de misdaad bekend en de re-enactment vond gisteren plaats. Ronnakorn werd snel gearresteerd nadat het lichaam van de vrouw zondagavond werd gevonden met een gebroken nek en ernstige verwondingen aan haar gezicht en hoofd.

De man bekende dat hij het slachtoffer had gezien, die hij beschreef als "een knappe vrouw die alleen reist", en seksueel opgewonden raakte na het gebruik van illegale drugs.
De plaatsvervangend hoofdinspecteur van Chon Buri, kolonel Sakrapee Priewpanich, vertelde de media gisteren dat Ronnakorn de vrouw volgde en haar later doodde door haar met een steen te slaan nadat ze haar had verkracht, om te voorkomen dat ze aangifte zou doen van de aanval, vertelde hij naar verluidt aan de politie.
De politie heeft de man aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade, verkrachting en het verbergen van een lichaam om de misdaad te verbergen.

Ronnakorn werd begeleid door 40 politieagenten tijdens het uitvoeren van de rituele re-enactment om 10 uur. Er waren tal van lokale bewoners en aanwezige media die hun afschuw uitten over zijn vermeende daden tijdens de re-enactment.

Hij liet de politie vijf plekken zien die verband houden met de misdaad.

De eerste was waar hij zijn motorfiets had geparkeerd om bloemen te kopen en het slachtoffer volgde naar de heuveltop waar de vlag van koning Rama V is opgehangen.

De tweede plek was waar hij de vrouw zou hebben verkracht en gedwongen tot orale seks, waardoor ze de trap af kon vluchten.

De derde locatie was waar het slachtoffer was gevallen, en de verdachte had haar naar verluidt aangevallen met een steen tot ze stierf.

De vierde plek was waar hij haar lichaam zogenaamd had verborgen onder een stapel stenen bij een trap die naar de heuveltop leidde.

De uiteindelijke locatie was een bloemenkraam, waar een getuige had gevraagd waarom zijn overhemd bebloed was.

Voordat de politie Ronnakorn voor de rechtbank van Chon Buri moest brengen om zijn eerste detentie van 12 dagen aan te vragen, leverde zijn moeder, de 43-jarige Nonglak Phosaeng, wat kleren voor haar zoon op het politiebureau van Koh Si Chang en verontschuldigde zich in tranen aan het publiek over zijn vermeende misdaad.

Ze zei dat haar zoon, die alleen woonde in een apart huurhuis, alleenstaand was en de kost verdiende als parttime vuilnisman.

Een lokale voedselverkoper zei dat de verkrachting en moord het toerisme op het eiland hadden aangetast, aangezien veel buitenlandse bezoekers na het nieuws vertrokken waren. Bewoners stroomden vanmorgen naar de plaats van de moord om bloemen te leggen en de dorpsoudste van het dorp van Ronnakorn verklaarde dat hij zich vreselijk voelde en toeristen wilde aanmoedigen dat het eiland veilig was en dat, zeg maar, de duivel was verdwenen.

Ambtenaren stellen dat Ronnakorn een minimum van leven in de gevangenis zal krijgen.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/