Sony sluit smartphonefabriek in Peking en verhuist naar Thailand

PEKING/TOKYO (Reuters) – Sony Corp zal de komende dagen zijn smartphonefabriek in Peking sluiten, zei een woordvoerder van het bedrijf, omdat de Japanse elektronicagigant kosten wil besparen in de verlieslijdende business.

Sony zal de productie verplaatsen naar zijn fabriek in Thailand in een poging de kosten te halveren en de smartphonebusiness vanaf april 2020 winstgevend te maken, zei de woordvoerder donderdag.

De smartphone-activiteiten van Sony waren een van de weinige zwakke plekken in de overigens robuuste inkomsten, en zetten zich schrap voor een verlies van 95 miljard yen ($ 863 miljoen) voor dit boekjaar.

($ 1 = 110.1200 yen)

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/