Pattaya Politievrijwilliger die peuter verwondde bij Police Checkpoint beschuldigd van mishandeling, krijgt mogelijk een upgrade naar poging tot moord

Pattaya-

De politie identificeerde gisteren de vrijwilliger in kwestie als Jakkapop Boonrod en riep hem om 2 uur om zijn kant van het verhaal en een persinterview te geven, maar hij kwam niet opdagen. We meldden dat meneer Boonrod, die nu volledig is geïdentificeerd, een interview zou geven om zijn kant van het verhaal te vertellen, maar hij sloeg het interview over.

De plaatsvervangend hoofdinspecteur van Nong Prue, luitenant-kolonel Krit Masook, zei dat hij eerder op de dag het ziekenhuis had bezocht om de toestand van de jongen te controleren.

Hij zei dat de CT-scan van de jongen hem had vrijgemaakt van hersenletsel, maar artsen adviseerden hem te rusten totdat hij volledig hersteld was.

Hij zei dat hij de familie had verzekerd dat de politie al hun medische kosten zou dekken en ervoor zou zorgen dat gerechtigheid zou zegevieren.

Krit onthulde dat Jakkapop aanvankelijk was aangeklaagd voor mishandeling – maar het zou kunnen worden opgewaardeerd tot een serieuzere aanklacht als politieonderzoek zou aantonen dat dit gerechtvaardigd was.

De politie zei dat Jakkapop, die bijna 10 jaar als politievrijwilliger had gediend, bedroefd was door wat er was gebeurd, maar nog steeds volhield dat hij de peuter niet met een wapenstok had geslagen, zoals de familie beweerde, maar gewoon een lang stuk hout had gebruikt. hun weg te blokkeren.

Hij zei echter dat de vader van de peuter snel reed en hij zwenkte uit om het stuk hout niet te raken, dus trok hij het snel weg, waardoor het het hoofd van de peuter raakte. Hij houdt vol dat het een ongeluk was. De familie stelt dat het opzettelijk was, hoewel hij toegeeft dat hij mogelijk op de vader mikte.

De politie heeft Jakkapop al uit zijn functie geschorst en kan hem in de toekomst van elk ander politievrijwilligerswerk ontzeggen.

Ondertussen, de Thaise advocaat Decha Kittiwittayanan - die beroemd is om zijn Facebook-pagina genaamd "Thanai Klaitook" (trans. probleemoplossende advocaat)

(facebook.com/dechalaw/) waar hij juridisch advies geeft – zei gisteren dat de actie van de vrijwilliger kan worden opgevat als poging tot moord binnen de |wet.

Het gebruik van een wapen, het op iemands hoofd laten landen en de ernst van de klap gaven aan dat dit als een poging tot moord kan worden beschouwd, omdat een dergelijke actie kan worden opgevat als het mogelijke gevolg van de dood van het slachtoffer, legde hij uit.

De politievrijwilliger kan daarom worden beschuldigd van poging tot moord - een misdrijf waarop twee derde staat van de gevangenisstraf die een misdrijf zou opleveren als de veroordeling voor moord was.

Decha zei dat politievrijwilligers werden beschouwd als normale burgers die niet bevoegd waren om arrestaties te verrichten.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/