Verkiezingscommissie maakt de resultaten van de verkiezing bekend: militaire steun aan Phalang Pracharat wint populaire stemming

De verkiezingscommissie (EC) heeft donderdag de algemene verkiezingsresultaten vrijgegeven en zei dat de pro-junta Phalang Pracharat de meeste stemmen won met meer dan 8.4 miljoen, terwijl Pheu Thai tweede werd met 7.9 miljoen stemmen.

De persconferentie kwam als een verrassing nadat er veel druk was uitgeoefend op het bureau om de cijfers bekend te maken.

Future Forward werd derde met 6.2 miljoen stemmen en versloeg de Democraten met slechts 3.9 miljoen stemmen.

Op de vijfde plaats kwam Bhumjaithai met 3.7 miljoen stemmen.

Het opkomstpercentage was 74.7 procent. Van de meer dan 51 miljoen geregistreerde kiezers namen 38.2 miljoen deel aan de verkiezingen.

Volgens de EC werden meer dan 2.1 miljoen stembiljetten of 5.5 procent als bedorven beschouwd.

 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/