Big Joke kondigt nog strenger optreden aan tegen e-sigaretten en vapen, arresteert dertien grote verkopers in openbare aankondiging

De topagent van Thailand, luitenant Surachate Hakparn, bekend als Big Joke, heeft zijn aandacht gericht op mensen die sigaretten en dampvloeistof verkopen.

Hoewel het in veel landen legaal is, heeft Thailand een strikte houding ten opzichte van vapen en is het in strijd met de Thaise wet.

Siam Rath meldde dat luitenant-generaal Surachate bevelen opvolgde van drie van de grootste stemmen in het land: premier Prayuth Chan-Ocha, DMP Prawit Wongsuwan en RTP-chef Chakthip Chaijinda.

Een antirookgroep eiste ook actie.

Surachate zei dat bij de laatste actie tegen de plaag van e-sigaretten meerdere mensen op grond van arrestatiebevelen waren gearresteerd. Eén blijft op vrije voeten.

Distributeurs verkochten merchandise online via Facebook en Line, zei hij, eraan toevoegend dat nachtmarkten ook plaatsen waren waar e-sigaretten en vapenvloeistof te koop waren. De politie deed invallen en inspecteerde avondmarkten op zoek naar de koopwaar

Sinds het begin van de repressie zijn 30 winkels en 23 verdachten het doelwit geweest.

Een groot vinylbord met daarop Surachate vermeldde de Klong Tom-markt en avondmarkten. Dertien distributeurs werden afgebeeld met zwarte ogen op het bord dat aangaf dat ze gezocht werden op grond van een bevelschrift.

De laatste arrestaties vonden plaats op 22 maart, afgelopen vrijdag.

Mensen die e-sigaretten verkochten, werden in het Siam Rath-verhaal omschreven als een ‘khon rai’ (slechte mensen).

Thaise functionarissen zeiden dat ze het vapen bij zowel toeristen als de lokale bevolking zullen blijven handhaven en waarschuwden alle toeristen naar het Koninkrijk nogmaals dat vapen strikt in strijd is met de Thaise wet en dat de straffen zeer hoog zijn.

Inschrijven
BRONSiam Rat
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/