Big Joke kondigt nog strenger optreden aan tegen e-sigaretten en vapen, arresteert dertien grote verkopers in openbare aankondiging

De Thaise topagent Lt Surachate Hakparn, bekend als Big Joke, heeft zijn aandacht gericht op mensen die sigaretten en vapenvloeistof verkopen.

Hoewel het in veel landen legaal is, heeft Thailand een strikte houding ten opzichte van vapen en is het tegen de Thaise wet.

Siam Rath meldde dat luitenant-generaal Surachate bevelen opvolgde van drie van de grootste stemmen in het land: premier Prayuth Chan-Ocha, DMP Prawit Wongsuwan en RTP-chef Chakthip Chaijinda.

Ook een anti-rookgroep eiste actie.

Surachate zei dat in de laatste actie tegen de plaag van e-sigaretten meerdere mensen op bevel waren gearresteerd. Een blijft op vrije voeten.

Distributeurs verkochten merchandise online via Facebook en Line, zei hij, eraan toevoegend dat nachtmarkten ook plaatsen waren waar e-sigaretten en vapenvloeistof te koop waren. De politie deed invallen en inspecteerde nachtmarkten voor de koopwaar

Sinds een hardhandig optreden is begonnen, zijn 30 winkels en 23 verdachten het doelwit geweest.

Een groot vinylbord met daarop Surachate vermeldde de Klong Tom-markt en avondmarkten. Dertien distributeurs werden afgebeeld met zwarte ogen op het bord dat aangaf dat ze gezocht werden op bevelschriften.

De laatste arrestaties werden verricht op 22 maart, afgelopen vrijdag.

Mensen die e-sigaretten verkopen, werden in het Siam Rath-verhaal beschreven als een "khon rai" (slechte mensen).

Thaise functionarissen zeiden dat ze het vapen ook zullen blijven afdwingen bij zowel toeristen als de lokale bevolking en waarschuwden nogmaals alle toeristen naar het Koninkrijk dat vapen strikt in strijd is met de Thaise wet en dat de straffen erg hoog zijn.

BRONSiam Rat
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/