Britse Lance Whitmore, voormalig inwoner van Pattaya, veroordeeld tot 50 jaar voor drugsbezit in Thailand, wordt teruggestuurd naar het VK

Bangkok-

Een Britse man die in Thailand tot 50 jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens het bezit van ecstasy, zal naar het VK worden overgebracht om de rest van zijn straf uit te zitten.

Lance Whitmore, oorspronkelijk afkomstig uit Bromsgrove, Engeland, was 27 toen hij werd veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf nadat hij in 200 in Pattaya was betrapt op 2014 ecstasypillen. Voorafgaand aan dit incident woonde hij al enkele jaren in Pattaya.

Voormalig soldaat Whitmore werkte voor de Petroleum Oil Services toen hij werd gearresteerd op de parkeerplaats van een supermarkt in Pattaya toen hij probeerde de pillen te verkopen aan een Britse medeman die een informant van de lokale politie bleek te zijn.

Hij werd gearresteerd samen met de Australiër Jake Mastronianni, een populaire lokale DJ die bekend staat als Badmouth, die optrad in topdisco's en gogo's.

Bij een inval in het appartement van Mastronianni in Pattaya werden nog eens 60 pillen gevonden.

Destijds was dit een topnieuwsbericht in Pattaya, aangezien beide bekende jonge lokale expats waren en vaak foto's plaatsten van het goede leven.

Tijdens zijn proces pleitte Whitmore schuldig aan het verspreiden van ecstasy en werd hij overgebracht naar de beruchte Klong Prem-gevangenis om zijn straf uit te zitten.

Mastronianni kreeg een zwaardere straf nadat hij onschuldig had gepleit op advies van zijn juridische team.

Maar na meer dan vier jaar in de gevangenis in Thailand te hebben gezeten, is het nu duidelijk dat Lance binnenkort zal worden teruggestuurd naar het VK om de rest van zijn straf uit te zitten.

Zodra Lance's aanvraag voor overplaatsing is afgerond, geeft dit groen licht voor hem om terug te worden overgebracht naar het VK in het kader van het International Transfer of Prisoners Scheme.

Van Lance kan echter nog steeds worden verlangd dat hij tot 21 jaar gevangenisstraf uitzit, hoewel zijn juridische team eerder heeft aangegeven dat hij in minder dan 10 jaar zou kunnen worden vrijgelaten en dat hij nog maar een paar jaar zou kunnen hebben om in betere omstandigheden te dienen.

Jake Mastronianni zit nog steeds in de Thaise gevangenis en is veroordeeld tot twee keer levenslang.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/