Koninklijke Thaise politie verklaart dat de stemming ordelijk was, op zoek naar problemen na de verkiezingen

Bangkok-

De politie in het hele land vervolgt 50 schendingen van de verkiezingswetten en houdt de situatie na de peiling in de gaten op verdere tekenen van problemen.

Het Royal Thai Police-coördinatiecentrum voor veiligheid, vrede en orde is alert op kwaadwillende groepen die na de verkiezingen chaos veroorzaken, zei de plaatsvervangend woordvoerder van de nationale politie, kolonel Krissana Pattanacharoen, maandag.

De 50 zaken die worden onderzocht, omvatten het kopen van stemmen, het opzettelijk vernietigen van stembiljetten en de verkoop van alcohol terwijl de peilingen gaande waren.

Krissana zei dat de politie nauw samenwerkte met de verkiezingscommissie om snelle, transparante en eerlijke onderzoeken te garanderen.

Hij zei dat zowel de voorverkiezingen van 17 maart als de verkiezingen van zondag zonder geweld zijn verlopen en dat politiechef Pol. Generaal Chakthip Chaijinda had de achterban bedankt voor hun goede werk bij het bieden van openbare orde en veiligheid in stembureaus, het vergemakkelijken van de verkeersstroom en het helpen bij het vervoer en de beveiliging van stembussen.

Inlichtingendiensten hielden de situatie nu in de gaten en letten op activiteiten onder mensen met kwade bedoelingen, voegde hij eraan toe.

BRONThe Nation
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/