Thaise verkeerspolitie herziet veranderende straffen voor rijovertredingen, passagiers kunnen mogelijk ook aansprakelijk worden gesteld

Bangkok-

De verkeerspolitie bespreekt met andere instanties wijzigingen in de straffen voor dronken bestuurders en recidivisten op de Thaise wegen.

Er wordt opgeroepen tot strengere straffen in overeenstemming met het Japanse model dat zowel de bestuurder onder invloed bestraft als elke passagier die "medeplichtig is aan het wangedrag", zei generaal-majoor Ekkarak Limsangkatt, een lid van de commissie die de verkeershandhaving beoordeelt. Dit zou betekenen dat als een voertuig aan de kant wordt gezet en de bestuurder positief test op dronkenschap, alle inzittenden van het voertuig verantwoordelijk worden gehouden.

Ekkarak sprak na een bijeenkomst eerder gisteren op het hoofdkwartier van de Royal Thai Police in Bangkok.

Onder de besproken voorstellen waren de uitgifte van verkeersboetes en strengere straffen voor recidivisten op basis van bewijsmateriaal dat de afgelopen drie jaar door Police Ticket Management (PTM) is verzameld.

Het PTM verzamelt informatie over verkeersovertredingen en geeft aanbevelingen ter verbetering van verkeersveiligheidsmaatregelen.

Tijdens de vergadering van gisteren, voorgezeten door luitenant-generaal Roy Inghapairoj, assistent van de nationale politiecommissaris, werd verteld dat er in 11.7 2018 miljoen verkeersboetes waren uitgegeven, een stijging van 39 procent ten opzichte van de 8.6 miljoen het jaar ervoor.

Onder de bekeuringen bevond zich de chauffeur van een vrachtauto die in één jaar tijd niet minder dan 144 bekeuringen ontving voor herhaaldelijk te hard rijden en niet op de voor vrachtwagens gereserveerde langzame rijstrook te blijven. Hij werd betrapt door verkeerscamera's.

In de afgelopen vier jaar zijn in totaal 1,507 recidivisten die onder invloed van alcohol achter het stuur reden, gearresteerd.

Ekkarak zei dat de bevindingen aantoonden dat chauffeurs onvoldoende bang waren voor de wet en de gevolgen van het overtreden ervan. Hij zei dat een wetswijziging van de Land Traffic Act uit 1979, die binnenkort van kracht zou moeten worden, een puntensysteem zou introduceren om automobilisten ervan te weerhouden opnieuw een overtreding te begaan.

Hij zei dat een dergelijk puntensysteem in het verleden niet zou hebben gewerkt omdat alle rijbewijzen op papier waren, wat betekende dat de politie en het ministerie van Landtransport niet konden samenwerken om overtreders te pakken te krijgen.

"Deze nieuwe wet verplicht de twee agentschappen om databases en online informatie te koppelen, zodat het rijbewijspuntensysteem effectief en praktisch wordt geïmplementeerd", zei hij.

De vergadering hoorde ook een voorstel dat automobilisten met meerdere kaartjes deze in één keer met korting mogen afbetalen, om de achterstand van onbetaalde kaartjes weg te werken,

Ekkarak zei echter dat politieagenten die beslissing niet zelf kunnen nemen, dus het voorstel moet worden besproken door hun superieuren en het kabinet.

Abonneren
BRONThe Nation
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/