Nationale verkiezingen zijn deze zondag, verkoopverbod voor alcohol van kracht

PATTAYA: – Aanstaande zondag vinden de eerste nationale verkiezingen sinds 2014 plaats, waarna een nieuwe wetgevende macht wordt gevormd en een nieuwe premier wordt benoemd. Er zal een grote opkomst zijn bij de politie om de verkiezingen soepel te laten verlopen en eventueel geweld te onderdrukken.

Om ervoor te zorgen dat verkiezingen veilig en soepel verlopen, wordt de wet van kracht die de verkoop en distributie van alcoholische dranken verbiedt. Dit betekent dat bars volgens de wet op zaterdagavond 6 maart om 00:1800 uur (23:24 uur) gesloten moeten zijn en gesloten moeten blijven totdat de verkiezingen op zondag XNUMX maart voorbij zijn verklaard.

De "geen alcoholregel" is van toepassing op alle uitgaansgebieden, inclusief restaurants, hoewel restaurants open mogen blijven als ze geen alcohol verkopen. Ook is het verboden om gratis alcoholische dranken weg te geven, ook niet op besloten feesten.

De politie van Pattaya heeft aan Pattaya News verklaard dat ze dit weekend van kracht zullen zijn om ervoor te zorgen dat de wet wordt nageleefd, ongeacht of een persoon stemgerechtigd is of niet.

Kieswetten van gemeenten (jaar) 2482, gewijzigd 2523, sectie 12CH luidt: “vanaf 18 uur op de dag voor de verkiezing tot het einde van de dag van de verkiezing, is het voor iedereen verboden om te verkopen, verspreiden, geven alcohol weggooien of feesten of sociale evenementen houden waar alcohol wordt geserveerd” In artikel 00 staat: “wie deze wet overtreedt, wordt bestraft met een boete van niet meer dan 76 baht of een gevangenisstraf van niet meer dan 10,000 jaar of beide”

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/