Nationale verkiezingen zijn deze zondag, verkoopverbod voor alcohol van kracht

PATTAYA: – De eerste nationale verkiezingen sinds 2014 vinden deze zondag plaats, waarna een nieuwe wetgevende macht zal worden gevormd en een nieuwe premier zal worden benoemd. Er zal een grote opkomst van wetshandhavers zijn om ervoor te zorgen dat de verkiezingen soepel verlopen en om eventueel geweld de kop in te drukken.

Om ervoor te zorgen dat verkiezingen veilig en soepel verlopen, wordt de wet van kracht die de verkoop en distributie van alcoholische dranken verbiedt. Dit betekent dat bars volgens de wet op zaterdagavond 6 maart om 00 uur (1800 uur) gesloten moeten zijn en gesloten moeten blijven totdat de verkiezingen op zondag 23 maart zijn afgelopen.

De "geen alcohol regel" is van toepassing op alle uitgaansgebieden, inclusief restaurants, hoewel restaurants open mogen blijven als ze geen alcohol verkopen. Het is ook verboden om gratis alcoholische dranken weg te geven, ook niet op privéfeesten.

De politie van Pattaya heeft aan de Pattaya News verklaard dat ze dit weekend van kracht zullen zijn om ervoor te zorgen dat de wet wordt nageleefd, ongeacht of een persoon stemgerechtigd is of niet.

Kieswetten van gemeenten (jaar) 2482, gewijzigd 2523, artikel 12CH luidt: “vanaf 18 uur op de dag voor de verkiezingen tot het einde van de dag van de verkiezingen is het een ieder verboden om te verkopen, uit te delen, te geven alcohol weg of feesten of sociale evenementen houden waar alcohol wordt geschonken” Artikel 00 stelt: “wie deze wet overtreedt, kan een boete krijgen van niet meer dan 76 baht of een gevangenisstraf van niet meer dan 10,000 jaar of beide”

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/