National Geographic maakt documentaire over redding van grotten in Thailand

BANGKOK — Nadat de met adrenaline gevulde inzending de Oscar voor Beste Documentaire won, is National Geographic begonnen met de productie van een nieuwe speelfilm over de buitenlandse reddingsduikers die door hun gevaarlijke operatie 13 gevangenen in een grot in Chiang Rai hebben gered.

"Thai Cave Rescue" is in de maak door National Geographic Documentary Films om de heroïsche onderneming vast te leggen die de 12 voetballers en hun coach tot leven heeft gebracht uit het Tham Luang-grottencomplex.

De documentaire, geregisseerd door Kevin Macdonald, is bedoeld om interviews met lokale bewoners en Britse grotduikers Richard Stanton, John Volanthen en anderen op te nemen.
De documentaire staat gepland voor een release in 2020 op Disney+, een aankomende video-on-demandservice in Los Angeles.

"Deze reddingsmissie is meer dan alleen een verhaal van hoop, het is een verhaal van het samenkomen van de mensheid", zei MacDonald. "Deze film geeft een volledig 360-graden beeld van de crisis, verteld vanuit onverwachte hoeken en met onvertelde verhalen."

Macdonalds filmografie omvat een met een Oscar bekroonde documentaire over de moord op 1972 Israëlische Olympische atleten in 11, 'One Day in September', het historische drama 'The Last King of Scotland' en 'Whitney', een documentaire van Whitney Houston uit 2018.

"Thai Cave Rescue" is niet de eerste en ook niet de enige film waarin de dramatische, twee weken durende saga die zich vorig jaar in en rond de grot afspeelde, opnieuw wordt bekeken.

Het binnenlandse productiebedrijf DeWarrenne Pictures zal naar verwachting als eerste uit de poort komen met "The Cave" ("Nang Non"), terwijl Thaise functionarissen zeiden dat er ook een originele Netflix-serie werd ontwikkeld. Eerder deze maand kondigde de regering aan dat het bedrijf, SK Global Entertainment, levenslange exclusieve rechten had gekregen om de toegang tot de meeste sleutelfiguren in het verhaal, inclusief de jongens en hun coach, te controleren.

De 13 Wild Boars zullen ongeveer 3 miljoen baht verdienen met de aangekondigde Netflix-productie.

Afbeelding na berichtinhoud
BRONKhaosod
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/