Netflix staat op het punt een deal te sluiten met het Thaise voetbalteam dat vastzat in een grot

De 12 Thaise jongens en hun voetbalcoach, wiens redding uit een drassige grot na een beproeving van 18 dagen de aandacht van de wereld trok, zouden op het punt staan ​​een deal te sluiten met Netflix.
De streaminggigant zei samen te werken met het productiebedrijf achter de hitfilm Crazy Rich Asians - SK Global Entertainment - en 13 Tham Luang Company Ltd om het 'schrijnende en heroïsche verhaal' van de jongens te vertellen, volgens een verklaring die door Netflix aan CNN is vrijgegeven. Zuid-Oost Azië.

Het Creative Media Committee van de Thaise regering heeft de biedingen van de jongens en hun coach onder de loep genomen. 13 Tham Luang Company Ltd werd op 11 februari opgericht om te "onderhandelen over rechten" en de toekomstige mediamogelijkheden van het geredde voetbalteam te beheren.

Een contract is nog niet getekend, maar beide partijen zijn akkoord gegaan met de voorwaarden, aldus de verklaring. Als een deal doorgaat, heeft SK Global Entertainment de levensrechten "om de verhalen van de slachtoffers te gebruiken om creatieve media te produceren over het Tham Luang-incident."

De benarde situatie van de groep, alle leden van een lokaal voetbalteam dat bekend staat als de Wild Boars, fascineerde het publiek over de hele wereld in de zomer van 2018 toen ze diep van binnen vast kwamen te zitten in een verzonken grottencomplex in Noord-Thailand.

Een gedurfde internationale reddingsoperatie werd gelanceerd om de jongens tussen 11 en 16 jaar oud te bereiken die vastzaten in het pikkedonker, zonder voedsel en snel stijgende waterstanden naast hun 25-jarige coach.

Duikers die bij de reddingsactie betrokken waren, beschreven gevaarlijke omstandigheden, met snel stromend ondiep water dat door zeer nauwe doorgangen ging - zo verraderlijk waren de omstandigheden waarin een Thai Navy SEAL stierf tijdens operaties.

De succesvolle redding van alle 13 leden van de groep werd geprezen als een 'wonder'. De jongens zijn sindsdien kleine beroemdheden geworden, ze woonden de Olympische Jeugdzomerspelen bij in Buenos Aires, Argentinië, waar ze een vriendschappelijke wedstrijd speelden in het Monumental Stadium, en ze verschenen zelfs in de Amerikaanse talkshow 'Ellen'.

Als de contracten met SK Global Entertainment en Netflix worden ondertekend, doneren de jongens en hun coach 15% van alle inkomsten uit de deal aan de Thaise overheidsinstanties voor rampenbestrijding.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/