Thailand verdubbelt de handhaving van vapen, voert invallen uit en herinnert toeristen eraan dat het tegen de wet is

Bangkok-

Terwijl een nieuwe lobbygroep voor vapen en e-sigaretten de regering blijft aandringen op een herziening van de wetten op vapen en e-sigarettenproducten, treedt de politie harder op tegen de verkoop van producten die verband houden met vapen.

Zestien Thais en twee Birmese mannen zijn in Bangkok gearresteerd voor het verkopen van e-sigaretten, nicotineladers en baraku (waterpijp) tabaksproducten.

Pol luitenant-generaal Surachate Hakparn, in zijn hoedanigheid van plaatsvervangend hoofd van de Action Taskforce for Information Technology Crime Suppression, vertelde verslaggevers dat de arrestaties gisteravond, 3 maart 2019, op verschillende nachtmarkten zijn verricht.

Er werden 21 winkels gevonden die illegale e-sigaretten en waterpijpen verkochten en 18 mensen werden gearresteerd.

De politie nam 81 apparaten voor e-sigaretten, 1,127 flessen chemicaliën voor e-sigaretten en 777 shisha's en andere illegale artikelen in beslag.

De operatie volgde op een inval op 28 februari op de Klong Thom-markt, waarbij drie Thai en twee Lao werden gearresteerd voor het verkopen van hetzelfde soort uitrusting.

Thaise functionarissen herinnerden zowel toeristen als de lokale bevolking eraan dat dit in strijd is met de wet en dat boetes en handhaving zeer, zeer hoog kunnen zijn.

De invallen worden door gebruikers van sociale media verondersteld te zijn uitgevoerd vanwege de internationale pers, veroorzaakt door een Franse vrouw die klaagde over claims dat ze was uitgezet nadat ze weigerde te betalen wat zij een steekpenning van 40,000 baht noemde omdat ze in Thailand was betrapt op vapen. De Thaise politie zegt dat de vrouw ongelijk had en meerdere borden en wetten, evenals waarschuwingen van de ambassade stellen dat vapen tegen de wet is en dat het beweren van onwetendheid over de wet geen excuus is.

 

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/