Go-Jek-service voor het delen van motorritten wordt in Thailand gelanceerd als GET Taxi

De Indonesische ride-hailing-app Go-Jek lanceerde woensdag officieel zijn activiteiten in Thailand als onderdeel van zijn uitbreiding naar Zuidoost-Azië.

Onder de merknaam GET werkt Go-Jek samen met een in Thailand gevestigd team onder leiding van CEO Pinya Nittayakasetwat. De verhuizing is vergelijkbaar met de uitbreiding van Go-Jek naar Vietnam vorig jaar met Go-Viet, de eerste aanwezigheid buiten Indonesië.

"We waren onder de indruk van hoe Go-Jek het leven van Indonesische mensen beïnvloedde, dus we willen dezelfde impact naar Thailand brengen", vertelde Pinya aan de pers tijdens de lancering van GET in Bangkok.

Hij zei dat Go-Jek de financiering en technologie van GET ondersteunde, terwijl zijn bedrijf de lokale kennis leverde die nodig was voor groei. Hij weigerde echter in detail te treden over hoeveel Go-Jek in GET had geïnvesteerd.

Oprichter en CEO van Go-Jek Nadiem Makarim zei dat de uitbreiding naar Thailand een geweldige kans is voor de Indonesische dienst, aangezien beide landen dezelfde kenmerken delen.

"Thaises gebruiken motorfietsen om zich te verplaatsen, net zoals wij in Indonesië doen", zei hij. "We delen ook een vergelijkbare passie voor eten, dus we denken dat [uitbreiden naar] Thailand een geweldige kans voor ons is."

Momenteel biedt de Thai ride-hailing-app drie diensten aan zijn klanten: motortaxi's, voedselbezorging en instant koeriersdiensten. Het heeft ook 2 miljoen transacties voltooid en heeft 10,000 gelicentieerde chauffeurs in 41 districten in Bangkok.

Pinya voegde eraan toe dat de app een betalingssysteem zou bieden met de naam GET pay, dat "zeer binnenkort" girale transacties mogelijk zou maken.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/