Tourbus met 23 Chinese toeristen steekt rijdend op snelweg in brand, snelle reactie van de chauffeur en een barmhartige Samaritaan leidt tot geen gewonden

Pattaya-
Vanavond om 730 uur vloog een tourbus met daarin 23 Chinese toeristen in brand terwijl hij op de snelweg in de buurt van de Ocean Marina Yacht Club reed.

Een andere chauffeur, een 30-jarige Thaise man, die achter de bus zat, merkte het vuur op en trok de aandacht van de buschauffeur door te blijven toeteren en naast de bus te blijven rijden totdat de bus stopte.

De buschauffeur en de barmhartige Samaritaan hielpen de toeristen in veiligheid te brengen toen brandweerlieden en reddingswerkers werden opgeroepen.

Door het snelle optreden van de barmhartige Samaritaan en de snelle reactie van de chauffeur raakte niemand gewond.


De toeristen die geschokt maar veilig waren, werden opgepikt door een andere tourbus van hetzelfde bedrijf en de politie onderzoekt de oorzaak van het incident. Het bedrijf, beheerd door Scania en ATS Travel, zal ook hun eigen onderzoek uitvoeren, zo hebben ze aan de pers verklaard.

 

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/