Nederlandse voortvluchtige met 5 jaar overschrijding gearresteerd in Chon Buri wegens vermeende mensenhandel

Van de natie:

Een 68-jarige man uit Nederland, gezocht voor transnationale misdaden van mensenhandel en die de afgelopen tien jaar in Thailand op de vlucht was geslagen, is gearresteerd in de provincie Chon Buri, vertelde luitenant-generaal Surachet Hakpal, hoofd van het immigratiebureau, aan een persconferentie op dinsdag.

Verdachte Jacob Jan Schipper, gezocht in zijn thuisland op beschuldiging van mensenhandel, gedwongen prostitutie en mensensmokkel, evenals belastingontwijking en het indienen van valse informatie bij belastingbetalingen van januari 1997 tot maart 2000, is zondag gearresteerd in een condominium in Soi Na Chomthien 24 in het Sattahip-district.

De politie nam ook contant geld in verschillende valuta in beslag – 1.5 miljoen Baht, € 13,800 (Bt 490,000) en US $ 8,030 (ongeveer Bt 250,000) – en bankrekeningen met in totaal € 579,237.

De arrestatie vloeide voort uit een verzoek van Interpol om te helpen bij de aanhouding van Schipper, die met medeplichtigen zou hebben samengespannen om 11 vrouwen te bedreigen en tot prostitutie te dwingen, om Braziliaanse vrouwen uit Nederland naar een ander land te smokkelen voor de vleeshandel, en om de smokkel van vijf vrouwen te regelen. andere vrouwen naar Nederland voor onrechtmatig verkregen winsten, zei Surachet.

De Nederlander is in eerste instantie aangeklaagd voor het overschrijden van zijn visum voor bijna vijf jaar, terwijl de politie ook het Anti-Money Laundering Office heeft gevraagd de transacties van de verdachte op te sporen met het oog op meer van zijn vermeende onrechtmatig verkregen activa, voegde de immigratiechef eraan toe.

BRONHet natie/Thaise visum
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/