Het totale aantal toeristen in Thailand stijgt in januari met bijna 5% jaar op jaar, Chinese bezoekers stijgen met 10%

[BANGKOK] Thailand zag in januari een stijging van 4.91 procent in het aantal toeristen op jaarbasis, na een stijging van 7.7 procent in december, zei het ministerie van Toerisme vrijdag.

De 3.72 miljoen toeristen gaven in januari 196 miljard baht (8.46 miljard dollar) uit, 2.4 procent meer dan een jaar eerder.

Bezoekers uit China, Thailand's grootste bron van toeristen, zijn in januari met 10.29 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Buitenlandse toeristeninkomsten zijn goed voor ongeveer 12 procent van het bruto binnenlands product van Thailand.

Thailand heeft zich jaar na jaar gefocust op het terugwinnen van de Chinese toeristenmarkt, nadat verschillende incidenten, waaronder het zinken van een boot waarbij veel toeristen omkwamen, de hoeveelheid Chinese bezoekers die naar Thailand kwamen, schade toebrachten. De jaarlijkse toename van toeristen is zeker goed nieuws voor Thailand, nadat ambtenaren zich hadden gericht op het herwinnen van het vertrouwen van Chinese toeristen en het verwelkomen van hen in het land.

 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/