Japanse discountwinkelketen Don Quijote begint een golf van Aziatische expansie, lanceringen in Bangkok

BANGKOK — De Japanse discountwinkelketen Don Quijote begint vrijdag aan een golf van Aziatische expansie met de lancering van een winkelcomplex in Bangkok, met als doel het aantal overzeese winkels te verhogen van nu 200 naar 41.

Er zijn plannen om ook winkels te openen in Hong Kong, Taiwan, de Filippijnen en Maleisië, zei Koji Ohara, president en CEO van ketenexploitant Pan Pacific International Holdings, woensdag.

De Donki Mall Thonglor, gelegen in een luxe woonwijk van Bangkok, zal in eerste instantie 34 huurders huisvesten, verankerd door het discountwinkelmerk Don Don Donki van Pan Pacific. Ohara verwacht een jaarlijkse omzet van 2 miljard yen (18 miljoen dollar) bij de eerste Don Don Donki in Thailand.

"Thailand is het meest verhandelbare land in Zuidoost-Azië", zei Takao Yasuda, oprichter en hoogste adviseur bij Pan Pacific, woensdag. "We zullen blijven onderzoeken om hier meerdere winkels te openen."

Het ongeveer 28,000 vierkante meter grote winkelcentrum zal worden geëxploiteerd door een joint venture tussen Pan Pacific, de Thaise verfmaker TOA-groep en een lokale dochteronderneming van een Japanse parkeerontwikkelaar.

Thailand is de derde buitenlandse expansie van Pan Pacific, na de VS en Singapore. Japan ontving in 1 meer dan 2018 miljoen Thaise toeristen, en veel van deze mensen kochten souvenirs zoals snoep en make-up in Don Quijote-winkels, die tot laat open blijven.

Inschrijven
BRONNikkei Aziatische Beoordeling
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/