100 miljoen baht omgeleid naar het leger voor grensnoodgevallen ... in Thailand.

Thailand-

Nee, het is niet Amerikaans en geen noodbevel voor een muur... maar Thailand heeft stilletjes 100 miljoen baht doorgesluisd naar het leger voor een noodtoestand aan de zuidelijke grens die ze deze week hebben afgekondigd.

De regering keurde maandag een fonds van 100 miljoen baht goed dat door het leger moet worden gebruikt in geval van niet-gespecificeerde "noodsituaties" aan de grens met Thailand.

Volgens de regels heeft legerchef Apirat Kongsompong de enige bevoegdheid om het geld te gebruiken voor militaire operaties als hij denkt dat de grensbeveiliging in gevaar is. Regeringswoordvoerder Atisit Chaiyanuwat zei dat het fonds nodig zou zijn als zich onvoorziene externe bedreigingen voordoen.

De maatregel werd aangenomen door het kabinet dat vanwege een boeddhistische feestdag op maandag bijeenkwam in plaats van op de gebruikelijke dinsdag.

Tijdens dezelfde bijeenkomst kende de regering ook noodfondsen van 10 miljoen tot 50 miljoen baht toe aan acht overheidsinstanties voor uitgaven tijdens nationale rampen of andere crises. De agentschappen omvatten het ministerie van Volksgezondheid en de provinciale rampenbestrijdingscommando's.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/