100 miljoen baht omgeleid naar het leger voor grensnoodgevallen ... in Thailand.

Thailand-

Nee, het is niet Amerikaans en ook geen noodbevel voor een muur... maar Thailand heeft stilletjes 100 miljoen baht doorgesluisd naar het leger voor een noodtoestand aan de zuidelijke grens die ze deze week hebben uitgeroepen.

De regering heeft maandag een fonds van 100 miljoen baht goedgekeurd dat door het leger zal worden gebruikt in geval van niet nader gespecificeerde "noodsituaties" aan de grens met Thailand.

Volgens de regelgeving heeft legerchef Apirat Kongsompong de enige bevoegdheid om het geld te gebruiken voor militaire operaties als hij denkt dat de grensbeveiliging in gevaar is. Regeringswoordvoerder Atisit Chaiyanuwat zei dat het fonds nodig zou zijn als zich onvoorziene externe bedreigingen voordoen.

De maatregel werd aangenomen door het kabinet dat vanwege een boeddhistische feestdag maandag bijeenkwam in plaats van de gebruikelijke dinsdag.

In dezelfde vergadering heeft de regering ook noodfondsen van 10 miljoen tot 50 miljoen baht toegekend aan acht overheidsinstanties voor uitgaven tijdens nationale rampen of andere crises. De agentschappen zijn onder meer het ministerie van Volksgezondheid en provinciale commando's voor rampenbestrijding.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/