Gesprekken op hoog niveau tussen China en Thailand over verdere strategische partnerschappen die plaatsvinden in Chiang Mai

Vlag van Thailand gecombineerd met de vlag van China

CHIANG MAI, Thailand, 16 februari — Een bezoek aan de Chinese staatsraad en minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi en de Thaise minister van Buitenlandse Zaken Don Pramudwinai hielden hier zaterdag strategisch overleg.

Wang zei tijdens het overleg dat China en Thailand alomvattende strategische samenwerkingspartners zijn en dat de twee partijen de strategische communicatie moeten verbeteren, de strategische samenwerking moeten stimuleren en moeten samenwerken om een ​​positieve bijdrage te leveren aan vrede, stabiliteit en ontwikkeling van de regio.

Opmerkend dat Thailand dit jaar de roterende voorzitter van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) bekleedt, zei Wang dat China de opbouw van de ASEAN-gemeenschap ondersteunt en Thailand volledig zal steunen bij het vervullen van zijn taken als voorzitter van de ASEAN.

China is bereid om de handen ineen te slaan met Thailand om de verbinding tussen het Belt and Road-initiatief en het algemene plan van ASEAN voor connectiviteit te bevorderen, regionale connectiviteit en duurzame ontwikkeling te bevorderen, het China-ASEAN-jaar van media-uitwisselingen met succes te houden, het niveau van defensie en veiligheidssamenwerking en druk vooruit op de ontwikkeling van de betrekkingen tussen China en de ASEAN en de samenwerking in Oost-Azië om meer vooruitgang te boeken, zei Wang.

In de afgelopen jaren is het fundament van een vriendelijke publieke opinie tussen de twee landen verder geconsolideerd en hebben beide partijen een goede coördinatie en samenwerking genoten in internationale en regionale aangelegenheden, zei hij.

China is tevreden met de huidige ontwikkeling van de banden tussen de twee landen en is bereid om de handen ineen te slaan met de Thaise kant in een poging de banden tussen China en Thailand naar een nieuw hoogtepunt te brengen, voegde Wang eraan toe.

Wang verwelkomde de Thaise premier Prayut Chan-o-Cha om naar China te gaan om het tweede Belt and Road Forum voor internationale samenwerking in april in Peking bij te wonen, in de hoop dat het de twee landen een kans zal bieden om de wederzijds voordelige en vriendschappelijke samenwerking verder te stimuleren .

Van zijn kant zei de Thaise minister van Buitenlandse Zaken, Don Pramudwinai, dat Thailand en China wederzijds vertrouwen en diepe vriendschap op hoog niveau hebben genoten, met frequente uitwisselingen op hoog niveau en vruchtbare prestaties op het gebied van economische samenwerking.

Thailand verwelkomt de ontwikkeling en revitalisering van China, in de hoop dat China een belangrijkere rol zal spelen bij het handhaven van de wereldvrede en ontwikkeling, zei Don.

De Thaise minister van Buitenlandse Zaken zei dat het door China voorgestelde Belt and Road-initiatief meer kansen zal bieden voor de ontwikkeling van Thailand en de samenwerking tussen de twee landen.

De twee partijen hadden ook een diepgaande discussie over internationale en regionale kwesties van wederzijds belang en bereikten een brede consensus.

Inschrijven
BRONXinhua
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/