Stadsbeambten beginnen willekeurige controles om strenge nieuwe antirookregels te handhaven

PATTAYA: -Pattaya is begonnen met dagelijkse willekeurige controles rond openbare gebouwen, restaurants en andere openbare plaatsen om wijzigingen in de antirookwetten van Thailand die op 3 februari van kracht werden af ​​te dwingen.

Buppa Songsakulchai van het Bureau voor consumentenbescherming van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat de handhavingsambtenaren van het gemeentehuis scholen, openbare parken, stranden en andere locaties controleren en ervoor zorgen dat rokers minstens vijf meter van verboden gebieden blijven.

Afgekondigd in november, breiden de wijzigingen van de Tabakswet 2017 en een richtlijn van het Ministerie van Volksgezondheid van 2018 de rookvrije zones in en rond overheidsinstanties en staatsbedrijven uit tot vijf meter.

Degenen die betrapt worden op het aansteken van verboden terreinen, riskeren boetes tot 5,000 baht. Er worden eerst waarschuwingen gegeven.

Gebruikers van sociale media hebben verklaard dat ze uitgebreide controles hebben gezien in het pratamnak-heuvelgebied en Jomtien. Gebruikers hebben echter ook geklaagd dat ze weinig tot geen handhaving hebben gezien in de bargebieden op Walking Street en Central Pattaya.

Ambtenaren verklaarden dat de controles zullen doorgaan, inclusief waarschuwingen voor bedrijven die klanten toestaan ​​te roken.

De nieuwe rookwetten betekenen in wezen dat roken overal in de strak afgebakende bardistricten in de stad, binnen of buiten, tegen de wet is.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/