Amerikaanse Cobra Gold-soldaten trainen in jungle-overleving van Thaise soldaten, drinken slangenbloed, eten schorpioenen, gekko's, wormen

Thailand en de Verenigde Staten waren gastheer van de openingsceremonie voor de jaarlijkse Cobra Gold militaire oefening, de grootste activiteit in zijn soort in de regio Azië-Pacific, met 29 landen die deelnamen als deelnemers of waarnemers.

De oefening, die op 22 februari eindigt, bestaat uit drie hoofdcomponenten: militaire veldtraining, humanitaire hulp en training voor rampenbestrijding. De doelen zijn onder meer:

"het verbeteren van de maritieme veiligheid, het voorkomen en verminderen van opkomende ziektedreigingen en het reageren op grootschalige natuurrampen", aldus een Amerikaanse verklaring.

Amerikaanse mariniers en andere internationale troepen stonden dinsdag in de rij om deel te nemen aan de jaarlijkse traditie van het drinken van bloed van onthoofde cobra's, waarvan wordt gedacht dat het gezondheidsvoordelen biedt voor mensen die dapper genoeg zijn om het te consumeren.

"We hebben het potentieel om gescheiden te zijn, vooral in de jungle die zo dicht is, en het is cruciaal om onszelf in stand te houden, dus ja, het is zeer nuttig en noodzakelijk", vertelde een Amerikaanse marinier, geïdentificeerd als sergeant Griffin, aan Reuters.

Naast Thailand en de Verenigde Staten zijn zeven landen actief: Singapore, Japan, China, India, Indonesië, Maleisië en Zuid-Korea. Ongeveer 4,500 VS-personeelsleden, te land en ter zee, nemen deel.

Hier is een geweldige galerij van de soldaten die genieten van een gratis maaltijd:

BRONReuters, Associated Press, Independent
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/