Alcoholcontrolecommissie wil alcoholverkoop verbieden voor Thais nieuwjaar, Songkran, 13 april

Bangkok-

Wil je dit jaar naar Thailand komen en je drankje opdrinken tijdens Songkran? Het kan zijn dat je plannen op 13 april van dit jaar moeten veranderen.

Op 13 april, het traditionele Thaise nieuwjaar, zullen geen alcoholische dranken worden verkocht als het voorstel van de Alcohol Control Committee (ACC) wordt goedgekeurd.

De ACC heeft vandaag een resolutie aangenomen om de verkoop van alcoholische dranken op de nationale feestdag te verbieden, maar het zal groen licht moeten krijgen van de Alcohol Policy Committee voordat het van kracht wordt.

"We zullen het volgende maand aan de Alcohol Policy Committee presenteren", zei ACC-plaatsvervangend voorzitter Dr. Sukhum Karnchanapimai, die ook de permanente secretaris van Volksgezondheid is, na de vergadering.

Hij zei dat de ACC een resolutie heeft aangenomen omdat uit statistieken blijkt dat het aantal verkeersslachtoffers op deze dag elk jaar het hoogst is.

13 april markeert het traditionele Thaise nieuwjaar en maakt deel uit van lange Songkran-vakanties wanneer miljoenen mensen op pad gaan voor bezoeken aan hun huis of vakanties. Feestvierders vierden Songkran vaak met alcohol.

In Thailand is rijden onder invloed een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen.

“Uit gegevens blijkt dat tussen de 50 en 60 procent van de volwassenen achter het stuur kruipt, zelfs na het drinken. Het percentage is zelfs nog hoger onder degenen die jonger zijn dan 20 jaar,” zei Sukhum.

Hij zei dat de ACC had aangedrongen op het verbod op de verkoop van alcohol om te voorkomen dat mensen het gevaar lopen om onder invloed te rijden.

"Zelfs als we niet rijden onder invloed, is er een risico op ongevallen als anderen rijden onder invloed", zei hij.

Hij zei dat het verbod op de verkoop van alcohol tijdens vijf belangrijke religieuze feestdagen effectief blijkt in het verminderen van verkeersongevallen. Deze dagen zijn Makha Bucha-dag, Visakha Bucha-dag, Asharnha Bucha-dag, de boeddhistische vastendag en het einde van de boeddhistische vastendag.
“De laatste resolutie … is alleen van toepassing op 13 april 2019. Maar als de evaluatie goede resultaten laat zien, zullen we op 13 april van elk jaar het verbod op alcoholische verkoop voorstellen", zei Sukhum.

De maatregel is tot dusverre grotendeels negatief ontvangen op sociale media, uit angst dat het verbod gevolgen zal hebben voor het toerisme, aangezien de Songkran-week een van de drukste weken van het jaar is voor de toerisme- en entertainmentindustrie, met name de barindustrie.

Als de maatregel van kracht wordt, wordt de verkoop van alcohol op 13 april in het hele land verboden. Dit betekent ook effectief dat bars, nachtleven en gogo's moeten sluiten op wat traditioneel een van de drukste dagen van het jaar voor hen is.

Credit The Nation met aanvullende tekst van ons.

BRONThe Nation
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/