Iraanse dievenfamilie reist door Thailand om te stelen uit winkels en Thais betrapt

De politie in Zuid-Thailand heeft vier Iraniërs gearresteerd die op tournee waren door Thailand en uit winkels aan het stelen waren.

Onder de dieven waren een vader en een dochter die de diefstallen pleegden en vrienden die de chauffeur en de uitkijk waren.

Ze hadden op 23 januari een Toyota Vios gehuurd in Pattaya om hun diefstal in Thailand uit te voeren.

De politie van Donsak, Surat Thani, kondigde de arrestatie aan van een vader en dochter Valiollah Safi Pouri, 55, en Roya Safi Pouri, 31, samen met mede-Iraanse vrienden Hamid Amiri, 55, en Ali Dasdar, 22.

Ze ontkennen het allemaal, maar de politie zegt genoeg bewijs te hebben.

Bij het laatste incident op zondag gingen de vader en dochter de winkel van Donsak Suksaphan binnen waar ze 2,500 baht stalen uit de portemonnee van eigenaresse Chaluay Donphot, 64, terwijl ze werd afgeleid.

Chaluay rende achter hen aan en wist 500 baht terug te pakken. De bende zette vervolgens een achtervolging in in de richting van Nakorn Sri Thammarat.

De politie van Sichon slaagde erin een wegversperring op te zetten en de bende werd allemaal gearresteerd.

Ze waren verantwoordelijk voor een diefstal van 20,000 baht in het Jandee-district van Nakorn Sri Thammarat en stalen een strijkijzer in het Ban Nasan-district van Surat Thani.

Ze zijn allemaal beschuldigd van diefstal en diefstal met een vervoermiddel en zijn in hechtenis van de politie van Donsak.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/