Selfie-afrekenen met geavanceerde gezichtsherkenning komt naar grote retailers in Thailand

Bangkok-

 

Grote retailers in Thailand en China werken samen om hun klanten een nieuwe manier van betalen aan te bieden. Ze vragen mensen om hun portemonnee weg te doen en te winkelen door simpelweg hun gezicht te laten zien.

Het systeem wordt tegen het einde van het jaar in Thailand gelanceerd. Een klant registreert eerst online beelden van zijn gezicht. Bij het afrekenen scant een camera hun gezicht en vergelijkt het met een database, waarbij automatisch geld van hun bankrekening wordt afgeschreven als het overeenkomt.

"Het is zo eenvoudig", zegt Rungruang Sukkirdkijpiboon, CEO van Central JD Fintech. “We hoeven geen contant geld mee te nemen. We gebruiken persoonlijke identiteit, dus het probleem van stelen zal verdwijnen.”

De verhuizing komt als een groeiende lijst van bedrijven die elektronische betalingen aanbieden in Thailand, waaronder de Chinese online retailer Alibaba en de Japanse berichten-app-service LINE.

Online critici brachten echter zorgen naar voren over privacy en de potentiële mogelijkheid om de locatie en het koopgedrag van consumenten te volgen.

De video toont een proefwinkel in China die de technologie demonstreert.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/