Senior Chinese ambassadeur bezoekt Pattaya, spreekt zijn bezorgdheid uit over Chinese verdrinkingen en veiligheid

Een spraakmakende delegatie van functionarissen van de Chinese ambassade in Thailand ging gisteren naar Pattaya om te vragen om verbeterde veiligheid voor hun onderdanen.

De maatregel volgt op een groot aantal sterfgevallen als gevolg van verdrinking onder Chinese mensen die het resort bezochten.

Senior secretaris van de ambassade, Zhou Guangxu, vertelde tijdens een bijeenkomst op het hoofdkwartier van de toeristenpolitie dat een groot aantal Chinese mensen in Pattaya op bezoek zouden komen tijdens de “Gouden Week” van 4 tot 10 februari en hij wil dat er beter voor zijn landgenoten wordt gezorgd, vooral degenen die zwemmen of watersporten beoefenen. .

Hij zei dat 80% van de verdrinkingsdoden in Pattaya Chinese mensen waren.

De Thaise autoriteiten en exploitanten beloofden meer bewegwijzering, vooral op speedboten, en betere communicatie bij het adviseren van Chinese staatsburgers over de gevaren, meldde Manager.

Daarnaast riep de heer Zhou op tot het uitvoeren van veiligheidscontroles op boten en bussen.

Hij vroeg dat winkels die motorfietsen verhuren streng zouden zijn en alleen fietsen verhuren aan toeristen met een internationale licentie. Ook bij het handhaven van dit veiligheidsaspect vroeg hij de politie om hulp.

En hij verzocht dat er meer functionarissen zouden worden aangesteld die Chinees konden spreken, omdat hij inzag dat de meeste van zijn landgenoten noch Thais noch Engels konden spreken.

Thaivisa merkt op dat een Kroatisch staatsburger vorige week nog twee Chinese mannen heeft gered van de verdrinkingsdood op het strand.

Er is een oproep gedaan voor strandwachten, maar dit veiligheidsaspect werd niet genoemd in het Manager-artikel.

Abonneren
BRONBeheerder online
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/