Senior Chinese ambassadeur bezoekt Pattaya, spreekt zijn bezorgdheid uit over Chinese verdrinkingen en veiligheid

Een prominente delegatie van functionarissen van de Chinese ambassade in Thailand ging gisteren naar Pattaya om te vragen om meer veiligheid voor hun onderdanen.

De verhuizing volgt op een groot aantal sterfgevallen door verdrinking van Chinezen die het resort bezoeken.

Senior secretaris van de ambassade, Zhou Guangxu, vertelde tijdens een bijeenkomst op het hoofdkwartier van de toeristenpolitie dat een groot aantal Chinese Pattaya-bewoners van 4 tot 10 februari een bezoek zou brengen aan de "Gouden Week" en hij wil dat er beter voor zijn landgenoten wordt gezorgd, vooral degenen die zwemmen of watersporten beoefenen .

Hij zei dat 80% van de verdrinkingsdoden in Pattaya Chinezen waren.

De Thaise autoriteiten en operators beloofden meer bewegwijzering, vooral op speedboten, en betere communicatie bij het adviseren van Chinese staatsburgers over de gevaren, meldde de manager.

Bovendien riep de heer Zhou op tot veiligheidscontroles op boten en bussen.

Hij vroeg winkels die motorfietsen verhuren streng te zijn en alleen fietsen te verhuren aan toeristen met internationale licenties. Ook bij de handhaving van dit aspect van veiligheid vroeg hij de politie om hulp.

En hij verzocht om meer ambtenaren die Chinees konden spreken, aangezien hij erkende dat de meeste van zijn landgenoten noch Thais noch Engels konden spreken.

Thaivisa merkt op dat vorige week pas een Kroatische onderdaan twee Chinese mannen redde van de verdrinkingsdood op het strand.

Er is een beroep gedaan op strandwachten, maar dit aspect van veiligheid werd niet genoemd in het Manager-artikel.

BRONBeheerder online
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/