Nederlandse toerist die beweerde dat de politie hem afpersde voor 40,000 baht en drugs op hem plaatste, zegt dat het een dronken fout van zijn kant was

Een Nederlandse toerist heeft zijn excuses aangeboden aan de politie van Pattaya nadat hij beweerde dat hij drugs op hem had geplant, werd misbruikt en van 40,000 baht werd afgeperst.

Hij beweerde ook dat een Franse vrijwillige agent betrokken was bij de afpersing.

Hij vertelde gisteren aan de politie in Pattaya dat hij zijn geld in zijn kledingkast had gevonden.

Hij dacht dat hij het in de kluis van zijn hotelkamer had gelegd, maar hij vergiste zich. Ook zijn pinpassen waren aanwezig.

Nadat hij zich zijn fout realiseerde, ging hij terug naar de politie van Pattaya, uit angst dat hij zou worden aangeklaagd voor zoiets als het verspillen van politietijd. Maar het was een en al glimlach toen hij zich verontschuldigde.

Hij zei dat hij erg dronken was en het helemaal verkeerd had.

Er werd aangenomen dat hij ongedeerd was vrijgelaten nadat er geen drugs op hem waren gevonden tijdens een huiszoeking toen zijn motor maandagochtend vroeg werd gestopt.

De toerist heeft het gebied inmiddels verlaten en gaat verder met zijn vakantie in Thailand, meldde ONB News die een foto publiceerde van een lachende Pattaya-stationchef Pol kolonel Apichai Krobpetch.

BRONThais visum
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/