Filippijnse vrouwen gearresteerd voor het inzamelen van geld voor "behoeftige kinderen" in Pattaya, naar verluidt leden van de beruchte kerk in de Filippijnen onder leiding van de "Eigenaar van de wereld" en "Zoon van God"

Pattaya-

De politie maakte woensdag de arrestatie bekend van Belinda Austria Toledo, 55, Jessica Bayutas Ortega, 50 en Ruthie Espina Babila, 38, die geld hadden ingezameld van toeristen in het centrum van Pattaya voor een liefdadigheidsinstelling genaamd Children's Joy Foundation, gevestigd in de Filippijnen. Het leek er echter op dat het geld niet naar behoeftige kinderen in Thailand ging, zoals ze beweerden, en in plaats daarvan ofwel werd gebruikt als geld voor de vrouwen zelf of werd gegeven aan de kerk The Kingdom of Jesus Christ Church in de Filippijnen onder leiding van de miljonair Pastor en zelfverklaarde Zoon van God en Eigenaar van de wereld APPollo Quiboloy.

Bovendien hadden de vrouwen geen werkvergunning en was de liefdadigheidsinstelling in Thailand niet geregistreerd volgens de Thaise wet. Ze hadden ook een toeristenvisum en zouden bij de politie hebben toegegeven dat geen van de fondsen naar kinderen ging en ze hadden al een jaar geld ingezameld van toeristen en Thais in het hele land.

  Quiboloy is een bekende figuur in de Filippijnen, waar hij beweert dat hij de tweede zoon van God is, na Jezus Christus, en dat hij "de wereld en alle zielen op aarde bezit". Hij beweert ook dat hij de enige legitieme Prediker ter wereld is en dat ware gelovigen alleen naar hem zouden moeten luisteren. Hij beweert dat iedereen die geen lid is van zijn kerk zal branden in de hel. Zijn kerk beweert miljoenen leden over de hele wereld te hebben. Hij heeft ook beweerd onsterfelijk te zijn.

Hij is ook een miljonair en een van de rijkste preikers ter wereld. Hij heeft zijn eigen private prijstrook, meerdereple huizen en is direct gekoppeld aan de pinwoner van de Filippijnen door de jaren heen volgens meerdere bronnen. Hij is beschuldigd van mensenhandel, landaantasting en het hebben van gewapende bewakers die mensen uit hun huizen dwingen om hun eigendom over te nemen en de omvang van zijn enorme landgoed en land te vergroten. Hij is nooit veroordeeld voor een van deze misdaden en ontkent deze beweringen.

Critici van de Childrens Joy Foundation op sociale media beweren dat het een dekmantel is om Quiboloys zakken direct te vullen en dat zijn kerk eigenlijk een persoonlijkheidscultus is die op kansarme en ongeschoolde burgers jaagt. Critici beweren dat deze mensen vervolgens over de hele wereld worden gestuurd om geld in te zamelen voor 'behoeftige kinderen', maar in feite gaat het grootste deel van de winst rechtstreeks naar Quiboloy's zakken.

  De kerk heeft geen commentaar gegeven op dit verhaal en de vrouwen zouden tegen functionarissen hebben verklaard dat ze niet direct verbonden zijn aan de kerk. Critici op sociale media zijn echter van mening dat ze de kerk dekken en hebben hen opgedragen ze niet "onder de bus te gooien" als ze worden betrapt.

Bronnen:

https://www.rappler.com/newsbreak/fast-facts/196156-fast-facts-pastor-apollo-quiboloy-kingdom-jesus-christ

https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Quiboloy

https://news.abs-cbn.com/news/10/04/18/quiboloy-accused-by-former-follower-of-running-child-sex-ring

 

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/