Drie vrouwen uit de Filipijnen gearresteerd en beschuldigd van het inzamelen van geld voor een nep-kinderliefdadigheidsinstelling in Pattaya

Pattaya-

Vanmorgen rond 10 uur werden drie vrouwen uit de Filipijnen gearresteerd in Centraal Pattaya en beschuldigd van het inzamelen van fondsen voor een nep liefdadigheidsinstelling voor kinderen.

De vrouwen worden ervan beschuldigd bijna een jaar in de omgeving te hebben gewerkt en zowel toeristen als de lokale bevolking op te lichten om geld in te zamelen voor de Children's Joy Foundation. Ambtenaren namen verschillende brocures en donorlijsten in beslag, samen met een dagbedrag dat was ingezameld door donaties van individuen die dachten dat ze kinderen in nood hielpen, maar in feite werden opgelicht.

  De vrouwen, die zowel Thais als Engels spreken, zouden een van de drie dames een gitaar laten gebruiken om de aandacht te trekken, terwijl de andere twee met potentiële donateurs spraken. Ze verkochten ook gebak waarvan ze beweerden dat ze door de kinderen waren gemaakt en dat het geld hen ten goede zou komen. De gebakken goederen zijn daadwerkelijk gekocht bij Big C en verkocht tegen een opslag van 100%.

Ambtenaren zeggen dat er geen echte Children's Joy Foundation is en dat geen van de ingezamelde fondsen werd gebruikt om behoeftige kinderen in Thailand te helpen. Bovendien hadden de vrouwen geen werkvergunningen die nodig zijn voor liefdadigheidswerk. Ze hadden het goede doel ook niet bij de juiste autoriteiten geregistreerd.

Ambtenaren geloven dat ze het afgelopen jaar duizenden toeristen en lokale bewoners hebben opgelicht en actie hebben ondernomen na klachten van mensen die hebben gedoneerd maar geen bewijs hebben gezien dat hun geld werd gebruikt om kinderen te helpen. De vrouwen zullen worden aangeklaagd en berecht in het Thaise rechtssysteem en vervolgens uit Thailand worden gedeporteerd.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/