Thailand begint maatregelen om smog te bestrijden met behulp van kunstmatige regen en waterkanonnen (video)

Bangkok-

In de hoofdstad van Thailand is de giftige lucht zo hevig geworden dat ambtenaren van plan zijn het letterlijk te laten regenen om de smog te bestrijden.

Afgelopen weekend kwam de luchtkwaliteit in delen van Bangkok terecht in de categorie ‘zeer ongezond’, met fijnstofniveaus zo hoog als 227. Elke keer dat de luchtkwaliteitsindex boven de 150 uitkomt, is er geen sprake van Bueno, maar deze niveaus van luchtvervuiling treffen iedereen, ongeacht leeftijd of bestaande gezondheidsproblemen. De lucht in de stad bleef het hele weekend binnen het ‘ongezonde’ bereik.

Nu neemt de stad een drastische stap om de situatie te verbeteren: wolken zaaien om regen te veroorzaken. Dit komt uit een land dat thuis is het Department of Royal Rainmaking en Agricultural Aviation, dus misschien hoeft het niet zo verrassend te zijn. De afdeling aangekondigd Maandag zou het ergens op dinsdag vliegtuigen uitzenden om wolken te injecteren met een mengsel van chemicaliën die ervoor zouden moeten zorgen dat ze regen produceren.

Dat is ook niet het enige wat de Thaise autoriteiten van plan zijn. Ze hebben zo'n 10,000 gezichtsmaskers uitgedeeld, volgens Phys.org. Ze hebben ook de straten schoongespoeld met water om de vervuiling te verminderen. meldt Reuters, evenals het afvuren van waterkanonnen in de lucht. Het doet allemaal denken aan wat er vorige maand in New Delhi, India, gebeurde. Daar moesten brandweerlieden ambtenaren in de hoofdstedelijke regio helpen de smog af te weren water schieten uit hoogbouw.

De ernstige luchtvervuiling waarmee dit deel van de planeet te maken heeft, vertaalt zich in ernstige gezondheidsproblemen voor de mensen die daar wonen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt een derde van de mondiale sterfgevallen als gevolg van luchtvervuiling getroffen in de westelijke Stille Oceaan in Azië. Een groot deel van deze last komt van de industrie, samen met zware voertuigen in stedelijke gebieden. Maar zelfs plattelandsgebieden worden geconfronteerd met ernstige luchtvervuiling als ze gewassen verbranden, wat populair is in India, of als ze hout verbranden om hun huizen en kachels te verwarmen.


In India beginnen de leiders nu grotere stappen te ondernemen om de afnemende luchtkwaliteit aan te pakken. Vorige week bracht het land een langverwacht nationaal plan uit om de beruchte luchtvervuiling te bestrijden. Helaas klagen critici over het gebrek aan duidelijkheid: er ontbreken richtlijnen voor lokale overheden, specifieke tijdlijnen en handhavingsrichtlijnen, aldus de New York Times.

In Thailand tillen ambtenaren het naar een hoger niveau terwijl ze zich voorbereiden op het manipuleren van het weer. Dat klinkt misschien als een griezelig futuristisch gedoe, maar de praktijk is niet zo nieuw. De Verenigde Staten hebben cloud seeding gebruikt om het gebrek aan water aan te pakken. Dat geldt ook voor het land Jordanië. Er is nog geen oordeel over de effectiviteit ervan, maar Thaise functionarissen lijken te denken dat het een gok is die de moeite waard is. Welk ander door vervuiling geteisterd Zuidoost-Aziatisch land zal het volgende zijn?

Tekst met dank aan Gizmodo.

Afbeelding na berichtinhoud
BRONGizmodo
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/