Thailand begint maatregelen om smog te bestrijden met behulp van kunstmatige regen, waterkanonnen (video)

Bangkok-

In de hoofdstad van Thailand is een aanval van giftige lucht zo erg geworden dat ambtenaren van plan zijn om het letterlijk te laten regenen om de smog te bestrijden.

In het weekend is de luchtkwaliteit in delen van Bangkok omgeslagen in de categorie "zeer ongezond", met fijnstofniveaus zo hoog als 227. Elke keer dat de luchtkwaliteitsindex boven de 150 stijgt, is er geen sprake van Bueno, maar deze niveaus van luchtvervuiling treffen iedereen, ongeacht leeftijd of bestaande gezondheidsproblemen. De lucht in de stad bleef het hele weekend in het "ongezonde" bereik.

Nu neemt de stad een drastische stap om de situatie te verbeteren: wolken zaaien om regen te veroorzaken. Dit komt uit een land waar het ministerie van Royal Rainmaking en Agricultural Aviation, dus misschien zou het niet zo verwonderlijk moeten zijn. De afdeling aangekondigd Maandag zou het ergens op dinsdag vliegtuigen sturen om wolken te injecteren met een mengsel van chemicaliën die regen zouden moeten produceren.

Dat is ook niet alles wat de Thaise autoriteiten van plan zijn. Ze hebben zo'n 10,000 gezichtsmaskers uitgedeeld, volgens Phys.org. Ze hebben ook straten met water schoongespoten om de vervuiling te helpen verminderen, rapporteer Reuters, evenals het afvuren van waterkanonnen in de lucht. Het doet allemaal denken aan wat er vorige maand in New Delhi, India, gebeurde. Daar moesten brandweerlieden ambtenaren in de hoofdstedelijke regio helpen de smog af te weren door water schieten van hoogbouw.

De ernstige luchtvervuiling waarmee dit deel van de planeet te maken heeft, vertaalt zich in ernstige gezondheidsproblemen voor de mensen die er wonen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie treft een derde van de wereldwijde sterfgevallen als gevolg van luchtvervuiling de westelijke Stille Oceaan in Azië. Veel van deze last komt van de industrie, samen met zware voertuigen in stedelijke gebieden. Maar zelfs landelijke gebieden hebben te maken met ernstige luchtvervuiling als ze de verbranding van gewassen beoefenen, wat populair is in India, of hout verbranden om hun huizen en kachel te verwarmen.


In India beginnen leiders nu grotere stappen te nemen om hun afnemende luchtkwaliteit aan te pakken. Vorige week bracht het land een langverwacht nationaal plan uit om de beruchte luchtvervuiling te bestrijden. Helaas roepen critici het uit vanwege het gebrek aan duidelijkheid: er ontbreken richtlijnen voor lokale overheden, specifieke tijdlijnen en handhavingsrichtlijnen, volgens de New York Times.

In Thailand tillen functionarissen het naar een hoger niveau terwijl ze zich voorbereiden om het weer te manipuleren. Dat klinkt misschien als een enge futuristische shit, maar de praktijk is niet zo nieuw. De Verenigde Staten hebben cloud seeding gebruikt om het gebrek aan water aan te pakken. Zo ook het land Jordanië. Het vonnis is nog niet uitgesproken over de doeltreffendheid ervan, maar Thaise functionarissen lijken het een gok te vinden die de moeite waard is. Welk ander door vervuiling geteisterd Zuidoost-Aziatisch land zal de volgende zijn?

Tekst met dank aan Gizmodo.

BRONGizmodo
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/