Australische vrouw beschuldigd van overschrijding van haar VISA vraagt ​​sociale media, Australische regering om hulp

Bangkok-

Een Australische vrouw, die al een week vastzit in Bangkok, heeft aan vrienden verteld dat ze "zo bang" is en om hulp heeft gesmeekt.

Claire Johnson, 46, zou vorige week in Sydney aankomen na een jaar lang de wereld rondgereisd te hebben, maar werd tegengehouden toen ze Thailand probeerde te verlaten.
Ze vertelde vrienden via berichten dat ze was vastgehouden.

"Het eerste wat ik van haar hoorde was dat er een probleem was en dat ze naar de immigratiedienst moest en een boete moest betalen en het volgende wat ik hoorde was dat ze in een detentiecentrum zat", vertelde mevrouw Johnson's vriendin Juliet Potter aan SBS. Nieuws.

"Ze vroeg of ze wat geld van me kon (lenen) omdat ze geen toegang kon krijgen tot geld om deze boete te betalen."
"Ze is erg in de war over wat er aan de hand is," voegde ze eraan toe.

Het is niet duidelijk waarom mevrouw Johnson is vastgehouden, maar mevrouw Potter – die tijdens de hele beproeving contact heeft gehad met mevrouw Johnson – denkt dat haar vriendin per ongeluk haar visum heeft overschreden.

Mevrouw Potter zei dat haar aanvankelijk was verteld dat de kwestie was opgelost en dat mevrouw Johnson tegen 12 januari zou terugkeren.

Ze keerde echter niet naar huis terug.
Op maandagavond stuurde mevrouw Johnson haar vriend in paniek berichten met de tekst "Help me", "zo bang" en dat haar telefoon in beslag werd genomen.

"Ik kreeg het bericht 'schat, help me!' … wat beangstigend is,” zei mevrouw Potter.
In een verklaring zei een woordvoerder van het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel: "Het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel verleent consulaire bijstand aan een Australische vrouw die in Thailand wordt vastgehouden in overeenstemming met het Handvest voor consulaire diensten."

"Om privacyredenen kunnen we geen verdere details geven", aldus de woordvoerder.

Op dit moment heeft Thai Immigration niet gereageerd op een onmiddellijk verzoek om commentaar.

 

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/