Pattaya gerangschikt op de vierde gezondste stad ter wereld volgens de Britse website

In het onderzoek, uitgevoerd door de Britse reissite TravelSupermarket, stond Chiang Mai op de tweede plaats en Pattaya op de vierde plaats van 100 andere steden over de hele wereld.
Parijs stond op de eerste plaats, terwijl Barcelona op de derde plaats eindigde.

De studie rangschikte elke stad op basis van het aantal parken, sportscholen, spa's, yoga- en pilatesstudio's, reformwinkels en veganistische restaurants en eetgelegenheden.
De gemiddelde kosten per nacht om in een stad te verblijven en de uren zonlicht werden ook gebruikt om de ranglijst te maken.

Chiang Mai scoorde in totaal 59.6 en bleek 273 spa's te hebben, dat is bijna zeven spa's per vierkante kilometer, 307 veganistische optierestaurants, 11 sportscholen, 5 parken of groene ruimten en 20 yoga- en Pilates-centra. De gemiddelde kosten van een verblijf van één nacht waren £ 41, ongeveer 1672 THB.

"Thailand staat bekend om zijn ongelooflijke spa's en bekwame spa-therapeuten, en Chiang Mai is de thuisbasis van enkele van de beste spa's van het land, aldus de studie.

"Dit, samen met een schat aan yoga- en Pilates-retraites en ongeveer 2,512 uur zonneschijn per jaar, maakt Chiang Mai de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen".

Pattaya, dat in totaal 47.66 scoorde, bleek 56 spa's, 9 sportscholen, 6 parken of groene ruimten en 145 veganistische optierestaurants te hebben. Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde kosten van een verblijf van één nacht in Pattaya £31 waren, ongeveer 1264 THB.

"Hoewel het bekend staat om zijn cabaretbars en 24-uursclubs, betekent het grote aantal 5-sterren spa- en fitnesscentra dat Pattaya echt de perfecte plek is om je gezondheid en welzijn op peil te houden", aldus de studie van het resort aan de oostkust. .

De volledige top 10 is Parijs (eerste), Chiang Mai (tweede), Barcelona (derde), Pattaya (vierde), Vancouver (vijfde), San Francisco (zevende), Lissabon (achtste), Denpansar in Indonesië (negende) en Buenos Aires (10e).

Bangkok stond op de 30e plaats.
Emma Coulthurst, een reiscommentator bij TravelSupermarket, zei: "We maken deel uit van een generatie die meer dan ooit prioriteit geeft aan gezondheid en welzijn - dit betekent dat toeristische bestemmingen rekening moeten houden met de behoeften van toeristen en moeten voorzien in de gezonde levensstijl van reizigers.

“Het bieden van faciliteiten zoals sportscholen, fitnesslessen in hotels, een scala aan gezonde maaltijdopties in restaurants, die ook rekening houden met specifieke dieetwensen, en spa's in hun steden zijn allemaal geweldige manieren om de kans te vergroten dat gezondheidsbewuste reizigers een bezoek brengen.

“Het lijkt sommigen misschien verrassend dat Parijs de gezondste stad ter wereld is, met een heerlijke eet- en wijncultuur als een van hun belangrijkste attracties.

“Met 894 spa's, bijna 150 groene ruimten en een groot aantal sportscholen, yogastudio's en reformwinkels kunnen toeristen echter echt de gezonde levensstijl nabootsen die ze thuis beoefenen terwijl ze weg zijn.

"Als je de stad van liefde en licht bezoekt, kun je je ontspannen, verfrist en opnieuw energiek voelen."

BRONReizen Supermarkt
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/