Pattaya staat op de vierde plaats van gezondste stad ter wereld volgens de Britse website

Uit het onderzoek, uitgevoerd door de Britse reissite TravelSupermarket, kwam Chiang Mai op de tweede plaats en Pattaya op de vierde plaats van 100 andere steden over de hele wereld.
Parijs stond op de eerste plaats, terwijl Barcelona derde werd.

Het onderzoek rangschikte elke stad op basis van het aantal parken, sportscholen, spa's, yoga- en pilatesstudio's, natuurvoedingswinkels en veganistische restaurants en eetgelegenheden die beschikbaar zijn.
De gemiddelde kosten per nacht om in een stad te verblijven en het aantal uren zonlicht werden ook gebruikt om de ranglijst op te stellen.

Chiang Mai scoorde in totaal 59.6 en bleek 273 spa's te hebben, dat zijn bijna zeven spa's per vierkante kilometer, 307 veganistische restaurants, 11 sportscholen, 5 parken of groene ruimtes en 20 yoga- en pilatescentra. De gemiddelde kosten voor een verblijf van één nacht bleken £ 41, ongeveer 1672 THB, te bedragen.

“Thailand staat bekend om zijn ongelooflijke spa’s en bekwame spa-therapeuten, en Chiang Mai is de thuisbasis van enkele van de beste spa’s van het land, aldus de studie.

“Dit, samen met een schat aan yoga- en pilatesretraites en ongeveer 2,512 uren zonneschijn per jaar, maakt Chiang Mai de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen”.

Pattaya, dat in totaal een score van 47.66 scoorde, bleek 56 spa's, 9 sportscholen, 6 parken of groene ruimten en 145 veganistische restaurants te hebben. Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde kosten van een verblijf van één nacht in Pattaya £31 bedroegen, ongeveer 1264 THB.

“Hoewel het bekend staat om zijn cabaretbars en 24-uursclubs, betekent het enorme aantal 5-sterren spa- en fitnesscentra dat Pattaya echt de perfecte plek is om uw gezondheid en welzijn te behouden”, aldus het onderzoek van de badplaats aan de oostkust. .

De volledige top 10 bestaat uit Parijs (eerste), Chiang Mai (tweede), Barcelona (derde), Pattaya (vierde), Vancouver (vijfde), San Francisco (zevende), Lissabon (achtste), Denpansar in Indonesië (negende) en Buenos. Aires (10e).

Bangkok stond op de 30e plaats.
Emma Coulthurst, reiscommentator bij TravelSupermarket, zei: “We maken deel uit van een generatie die meer dan ooit prioriteit geeft aan gezondheid en welzijn – dit betekent dat toeristische bestemmingen rekening zullen moeten houden met de behoeften van toeristen en tegemoet moeten komen aan de gezonde levensstijl van reizigers.

“Het aanbieden van faciliteiten zoals sportscholen, fitnesslessen in hotels, een scala aan gezonde maaltijdopties in restaurants, die ook rekening houden met specifieke dieetwensen, en spa's in de stad zijn allemaal geweldige manieren om de kans te vergroten dat gezondheidsbewuste reizigers een bezoek brengen.

“Voor sommigen lijkt het misschien verrassend dat Parijs de gezondste stad ter wereld is, met een heerlijke eet- en wijncultuur als een van hun belangrijkste attracties.

“Met 894 spa's, bijna 150 groene ruimtes en een groot aantal sportscholen, yogastudio's en natuurvoedingswinkels kunnen toeristen echter echt de gezonde levensstijl nabootsen die ze thuis beoefenen terwijl ze weg zijn.

“Een bezoek aan de stad van liefde en licht kan je een ontspannen, verfrist en nieuwe energie geven.”

BRONReizen Supermarkt
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/