Chinese staatsburger beschuldigd van valse verklaring aan politie, claimde bijna 100,000 baht gestolen

Pattaya-

Op vrijdag 5 januari 00 om 4 uur werd een 2019-jarige Chinese staatsburger gearresteerd en naar het politiebureau van Pattaya gebracht op beschuldiging van het afleggen van een valse verklaring aan de politie.

Jihong Mao, 26, had eerder aan de politie verklaard dat hij een Gucci-tas had gestolen door twee mede-Chinese staatsburgers met bijna 100,000 baht in contanten uit zijn hotelkamer. De politie was echter verdacht van deze bewering en onderzocht het incident verder.

Politiefunctionarissen verklaarden aan de pers dat de heer Mao een persoonlijk geschil had met de heer Liang Yaxi, 27 en zijn vriendin, mevrouw Li Ying, 25, ook uit China. Ze waren bevriend geraakt en ontmoetten elkaar op het vliegveld en zijn volgens meneer Yaxi samen in een taxi naar Pattaya gereisd. Ze raakten echter verwikkeld in een persoonlijk geschil over naar verluidt een partij die een andere partij vroeg om hen tegen betaling een rondleiding door Pattaya te geven.

Volgens de politie was de heer Mao boos over deze situatie en een ruzie tussen de twee partijen en besloot hij een valse aangifte te doen bij de politie over diefstal.

Mao zal worden beschuldigd van het afleggen van een valse verklaring aan de politie, die mogelijk hoge boetes en mogelijk gevangenisstraf met zich meebrengt.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/