Chinese staatsburger beschuldigd van valse verklaring aan politie, claimde bijna 100,000 baht gestolen

Pattaya-

Op vrijdag 5 januari 00 om 4 uur werd een 2019-jarige Chinese onderdaan gearresteerd en naar het politiebureau van Pattaya gebracht op beschuldiging van het afleggen van een valse verklaring aan de politie.

De heer Jihong Mao, 26, had eerder tegen de politie verklaard dat hij een Gucci-tas had laten stelen door twee mede-Chinese onderdanen die bijna 100,000 baht in contanten uit zijn hotelkamer bevatte. De politie had echter argwaan over deze bewering en onderzocht het incident verder.

Politiefunctionarissen verklaarden aan de pers dat dhr. Mao een persoonlijk geschil had met dhr. Liang Yaxi, 27 en zijn vriendin Mevr. Li Ying, 25, ook uit China. Ze waren bevriend geraakt en hadden elkaar ontmoet op het vliegveld en waren volgens meneer Yaxi samen in een taxi naar Pattaya gereisd. Ze raakten echter verwikkeld in een persoonlijk geschil over naar verluidt een partij die een andere partij had gevraagd om hen tegen betaling een rondleiding door Pattaya te geven.

De heer Mao was volgens de politie boos over deze situatie en een ruzie tussen de twee partijen en besloot een valse aangifte te doen bij de politie over diefstal.

De heer Mao zal worden aangeklaagd voor het afleggen van een valse verklaring bij de politie, waarop mogelijk hoge boetes en mogelijk gevangenisstraf staan.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/