Deserteur Amerikaanse leger beschuldigd van moord op vrouw vlucht naar Thailand, mogelijk in Pattaya

INDIANAPOLIS – Een 21-jarige Amerikaanse soldaat gestationeerd in Fort Carson wordt ervan beschuldigd vanuit Colorado naar Indianapolis te zijn gevlogen om zijn vervreemde vrouw te vermoorden, vervolgens haar lichaam in een vuilnisbak te hebben gedumpt en naar Thailand te zijn gevlucht.

Peter Lian werd woensdag beschuldigd van moord in de dood van Khuang Par, wiens lichaam op 23 december werd ontdekt in een koffer in een container in Indianapolis.

Par, 27, woonde bij Lian in de buurt van Fort Carson in Colorado Springs, maar was teruggekeerd naar familie in Indianapolis nadat ze haar man ervan beschuldigde haar op 30 november te hebben mishandeld, Indianapolis politie Det. Christopher Craighill zei in een rechtszaak.

Khuang Par

Lian reisde drie weken later, op 22 december, naar Indianapolis. Uit de vluchtgegevens blijkt dat hij twee dagen later naar Bangkok vloog. Hij keerde niet terug naar Fort Carson en wordt door het Amerikaanse leger beschouwd als een deserteur, zei Craighill. Zijn huidige locatie is onbekend, hoewel het vermoeden bestaat dat hij zich in Bangkok of Pattaya bevindt.

  Op 3 december kreeg Par een gerechtelijk bevel om Lian bij haar weg te houden. Hij was een paar dagen eerder gearresteerd door de politie van Colorado Springs en beschuldigd van mishandeling en huiselijk geweld nadat hij haar had aangevallen.

"Mevrouw. Par vertelde de Colorado-politieagenten die dit incident onderzochten dat zij en (Lian) ruzie hadden over haar teruggaan naar Indiana. Er volgde een fysieke woordenwisseling en Peter begon haar te wurgen met één hand om de nek en vervolgens met beide handen om haar nek”, zei Craighill.

'Lian zei tegen de agenten dat hij de druk rond Pars nek losliet en voordat ze de deur uit kon lopen, schreeuwde hij: 'Ik ga je vermoorden', in haar moedertaal Birmees,' zei Craighill.

Als u meneer Lian ziet, meld hem dan bij de lokale autoriteiten of neem contact op met de Amerikaanse ambassade. Bovendien wordt iedereen met informatie verzocht contact op te nemen met het moordbureau op 317-327-3475 of Crime Stoppers op 317-262-TIPS.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/