463 mensen gedood tijdens Nieuwjaar zeven dodelijke dagen in Thailand, bijna nieuw record.

In Thailand zijn de afgelopen week in totaal 463 mensen om het leven gekomen als gevolg van verkeersongevallen, omdat de beruchte dodelijke wegen van het land tijdens de nieuwjaarsperiode opnieuw werden overspoeld met dronken chauffeurs.

Het Road Safety Directing Centre van het land zei dat het dodental voor wat de politie ‘Zeven Gevaarlijke Dagen’ noemt met 40 is gestegen ten opzichte van de telling van 423 vorig jaar en net onder het record van 478 van 2017 ligt.

Rijden onder invloed werd vermeld als oorzaak van 40% van de 3,791 gemelde aanrijdingen tussen 27 december en 2 januari. In die periode raakten 3,892 mensen gewond, tegen 4,005 vorig jaar. Hoewel het dodental dit jaar steeg, daalde het aantal aanrijdingen lichtjes, van 3,841.

Te hard rijden was dit jaar de tweede meest gemelde oorzaak van aanrijdingen, goed voor 28%. Tachtig procent van de voertuigen die bij ongevallen betrokken waren, waren motorfietsen.

Vorige maand meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het Thaise sterftecijfer als gevolg van verkeersongevallen 32.7 op de 100,000 mensen bedroeg, het hoogste in Zuidoost-Azië. De organisatie heeft de Thaise autoriteiten beschuldigd van het niet effectief implementeren van de verkeersveiligheidsregels, waardoor veel chauffeurs dronken de weg op gingen of zonder rijbewijs.

Nadat vorig jaar het recordaantal doden werd gemeld, zei Liviu Vedrasco van de WHO dat hoewel de Zeven Gevaarlijke Dagen veel aandacht kregen, de slechte verkeersveiligheid in Thailand het hele jaar door een probleem was. “Wegen in Thailand zijn elke dag gevaarlijk, niet alleen zeven dagen,” zei hij.

Volgens de WHO is Libië het enige land met een hoger sterftecijfer bij verkeersongevallen. In 2015 rapporteerde de organisatie een cijfer van 73.4 sterfgevallen op elke 100,000 mensen in het Afrikaanse land.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/