Thailand houdt driedaagse ceremonie om koning te kronen van 3-4 mei 6

De koning van Thailand wordt officieel gekroond tijdens een uitgebreide driedaagse ceremonie die op 4-6 mei wordt gehouden, heeft het koninklijk paleis aangekondigd.

Koning Maha Vajiralongkorn, 66, is de constitutionele monarch van de Zuidoost-Aziatische natie sinds kort nadat zijn vader, koning Bhumibol Adulyadej, in oktober 2016 op 88-jarige leeftijd stierf.

"Zijne Majesteit acht het passend om de kroningsceremonie volgens koninklijke tradities te houden voor het geluk van de natie en het koninkrijk, waarvan de hoopvolle mensen kunnen genieten", zei het paleis dinsdag in een verklaring.

Zijn officiële kroning was uitgesteld tot na een periode van rouw om koning Bhumibol, die zeven decennia regeerde en in Thailand werd vereerd als een semi-goddelijke figuur.

"Ik ga ermee akkoord om de wensen van wijlen koning te accepteren... in het belang van het hele Thaise volk", zei koning Maha in december 2016 toen hij zijn functie aannam nadat hij een uitnodiging van het parlement had aanvaard om zijn vereerde vader op te volgen.

"Deze koninklijke opvolging benadrukt het verlangen naar stabiliteit en continuïteit in Thailand."

Zijn kroning zal twee en een halve maand na de algemene verkiezingen in Thailand op 24 februari plaatsvinden, de eerste sinds 2011, en zal samenvallen met de verjaardag van de kroning van Bhumibol op 5 mei 1950.

 

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/