Gehandicapte piloot probeert de wereld rond te vliegen crasht in Chon Buri

Pattaya-

Een video heeft de laatste momenten vastgelegd van een licht vliegtuig dat gisteren neerstortte in Sri Racha, Chon Buri. Op beelden is ook de nasleep van de crash te zien.

Het vliegtuig werd bestuurd door Mike Lomberg, een Zuid-Afrikaan die door Thailand vloog als onderdeel van een vliegavontuur rond de wereld.

Het particuliere lichte vliegtuig stortte gisteren neer in Chon Buri, waarbij de piloot om het leven kwam.

Volgens een politierapport stortte het turbopropvliegtuig, dat binnenkwam om te landen in de gebouwen van de Rajamangala University of Technology East in het district Si Racha in de provincie Chon Buri, neer en vatte het vlam.

De piloot, de 60-jarige Mike Lomberg, een Zuid-Afrikaans staatsburger, was op slag dood in zijn vliegtuig. Hij was gevlogen vanuit de provincie Chiang Rai in het noorden van Thailand en zou vandaag op weg zijn naar Phuket. Hij gebruikte een rolstoel om zich te verplaatsen als hij niet vloog, omdat hij een dwarslaesie had als gevolg van een verkeersongeval en werd verondersteld een testpiloot te zijn geweest.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het incident, waarbij mogelijk sprake is van een defecte motor.

 

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/