Ministerie van Toerisme stelt dat de Chinese toeristenmarkt zich heeft hersteld, vertoont een opwaartse trend

BANGKOK – Het ministerie van Toerisme en Sport (MOTS) heeft gemeld dat het aantal Chinese toeristen dat Thailand bezoekt, is hersteld en nu groeit.

De minister van Toerisme en Sport, Weerasak Kowsurat, gaf ook commentaar op de welkomstceremonie voor de 10 miljoenste Chinese bezoeker van Thailand, en zei dat het evenement deel uitmaakt van een campagne van de Tourism Authority of Thailand (TAT) om het Thaise toerisme door de Chinezen te promoten, samen met de presentatie van een positief beeld van Thailand.

Hij zei dat een derde van de 30 miljoen jaarlijkse internationale bezoekers aan Thailand uit China komt, terwijl dit jaar voor het eerst het aantal Chinese bezoekers 10 miljoen mensen bereikte.

De TAT is nu van mening dat de Chinese markt zich heeft hersteld en zal blijven groeien, met cijfers voor 2018 die een stijging van 5-7% op jaarbasis laten zien en een omzet van 590 miljard baht, wat wordt beschouwd als een groei van 10-12%.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/