Motortaxichauffeur gearresteerd voor diefstal van Russische toeristentelefoon

Pattaya-

Een Thaise man is woensdag gearresteerd omdat hij weigerde een smartphone terug te geven aan een Russische toerist die hem drie dagen geleden op een weg in Zuid-Pattaya had laten vallen.

De politiechef van Pattaya, kolonel Apichai Krobphet, zei dat de 64-jarige Niyom Sukcharoen is aangeklaagd wegens diefstal omdat hij weigerde aangifte te doen van het vinden van de Xiaomi Mi8-smartphone.

Apichai zei dat de politie Niyom had opgespoord en gearresteerd nadat Mikhail Sizov, 29, zondagavond laat een klacht had ingediend bij de politie dat hij zijn telefoon per ongeluk had laten vallen voor een restaurant bij de ingang van Soi 7 in Zuid-Pattaya en dat iemand hem had meegenomen.

Getuigen vertelden de politie dat ze een motorrijder in een taxi de telefoon zagen opnemen en wegreden.

Niyom zei dat iemand de telefoon had gebeld nadat hij hem had opgenomen, maar ervoor koos om niet op te nemen en hem mee naar huis nam voordat hij werd gearresteerd. De politie onderzocht de camerabeelden in het gebied en kon de heer Sukcharoen opsporen op basis van zijn motorlabels. Ze arresteerden hem bij zijn huis waar hij nog steeds in het bezit was van de telefoon van 13,000 baht.

De heer Sizov, die politieagent is in zijn eigen land, prees de politie voor de camera voor hun snelle werk om de dief te pakken te krijgen. Hij en de politiechef, Apichai Krobpech, speelden op 19 december 2018 een re-enactment met de dief.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/