Motortaxichauffeur gearresteerd voor diefstal telefoon van Russische toeristen

Pattaya-

Een Thaise man is woensdag gearresteerd omdat hij weigerde een smartphone terug te geven aan een Russische toerist die hem drie dagen geleden op een weg in Zuid-Pattaya had laten vallen.

De politiechef van Pattaya, kolonel Apichai Krobphet, zei dat Niyom Sukcharoen, 64, werd beschuldigd van diefstal omdat hij weigerde te melden dat hij de Xiaomi Mi8-smartphone had gevonden.

Apichai zei dat de politie Niyom had opgespoord en gearresteerd nadat Mikhail Sizov, 29, zondagavond laat een klacht bij de politie had ingediend dat hij zijn telefoon per ongeluk had laten vallen voor een restaurant bij de ingang van Soi 7 in Zuid-Pattaya en iemand hem nam.

Getuigen vertelden de politie dat ze een taximotorrijder de telefoon hadden zien pakken en weg zagen rijden.

Niyom zei dat iemand de telefoon had gebeld nadat hij de telefoon had opgenomen, maar ervoor koos de telefoon niet op te nemen en hem mee naar huis nam voordat hij werd gearresteerd. De politie onderzocht de camerabeelden in het gebied en kon de heer Sukcharoen traceren op basis van zijn motorlabels. Ze arresteerden hem bij zijn huis waar hij nog in het bezit was van de telefoon van 13,000 baht.

De heer Sizov, een politieagent in zijn eigen land, prees de politie op camera voor hun snelle werk om de dief te pakken te krijgen. Hij en de politiechef, Apichai Krobtech, voerden op 19 december 2018 een re-enactment uit met de dief.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/