Digitaal rijbewijs komt begin volgend jaar naar Thailand

Gestopt bij een checkpoint? Zoek je in je tas naar je rijbewijs en ID?

In januari wordt een nieuwe app gelanceerd waarmee automobilisten hun inloggegevens kunnen laten zien aan elke wetshandhavingsfunctionaris in Thailand. Dit betekent dat u geen fysiek rijbewijs meer bij u hoeft te hebben. De politie kan een QR-code scannen en alle details controleren, inclusief verboden of openstaande boetes.

In het geval van ongevallen zal het profiel van de bestuurder ook essentiële informatie bevatten, zoals bloedgroep, allergieën en locatie.

De reacties van sociale media waren tot nu toe zeer ondersteunend, maar sommige personen hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat de app gps-lokalisatie nodig heeft en hebben bezorgdheid geuit over de privacy van de politie en de overheid die de gegevens mogelijk gebruiken om burgers te volgen.

Afbeelding na berichtinhoud
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/