Digitaal rijbewijs komt begin volgend jaar naar Thailand

Gestopt bij een controlepost? In je tas aan het rommelen op zoek naar je rijbewijs en ID?

In januari wordt een nieuwe app gelanceerd waarin automobilisten hun inloggegevens kunnen laten zien aan elke wetshandhaver in Thailand. U hoeft dus geen fysiek rijbewijs meer bij u te hebben. De politie kan een QR-code scannen en alle details controleren, inclusief verbodsbepalingen of openstaande boetes.

In het geval van ongevallen bevat het bestuurdersprofiel ook essentiële informatie zoals bloedgroep, allergieën en locatie.

De reacties van sociale media zijn tot nu toe zeer ondersteunend geweest, maar sommige mensen hebben hun bezorgdheid geuit dat de app GPS-lokalisatie nodig heeft en hebben bezorgdheid geuit over de privacy van de politie en de overheid die de gegevens mogelijk gebruiken om particulieren te volgen.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/