Franse toerist doodgeschoten in Bangkok door politieagent buiten dienst

Een brigadier van de politie in Bangkok heeft zichzelf aangegeven nadat hij woensdagochtend naar verluidt een Franse toerist had doodgeschoten na een vuistgevecht in een bar in Bangkok.

Pol Senior Sgt Maj Kantapong Huadsri, toegewezen aan het politiebureau van Lumpini, gaf zich kort na het incident over.

Zijn collega-agenten waren al naar de begane grond van het Trendy Building geroepen, waar de Fransman, Malik Djamel, 35, dood voor een donutwinkel lag met een schotwond in het hoofd en de borst. Meneer Djamel was in totaal twee keer neergeschoten.

Zijn Thaise vriendin, alleen geïdentificeerd als Kwanjira, vertelde de politie dat Djamel een paar uur eerder ruzie had gehad met een Thaise man in de Lucky Shot-bar op Sukhumvit Soi 11/1. De ruzie zou gaan over de vriendin, een geval van jaloezie. De verbale ruzie escaleerde tot een vuistgevecht, waarvan getuigen verklaarden dat de Fransman won, waardoor de Thaise man zich terugtrok en vluchtte. Ze verklaarde dat beide mannen dronken waren op het moment van het incident.

Kwanjira zei dat zij en Djamel terugkeerden naar hun kamer op de achtste verdieping van het Trendy Building toen meneer Huadrsi weer verscheen en haar vriend doodschoot voor een Dunkin Donuts-winkel in het bijzijn van geschokte omstanders.

De moord werd vastgelegd op een beveiligingscamera en de schutter zou geïdentificeerd zijn als Kantapong.

Chef van het Immigratiebureau, luitenant-generaal Surachate Hakpal, droeg de onderzoekers op het Lumpini-station op om de zaak strikt in overeenstemming met de wet te behandelen en niet te proberen hun collega te helpen.

Tijdens het ter perse gaan wordt gemeld dat dhr. Kantapong de maximale straf onder de Thaise wet zal krijgen en is ontslagen als politieagent. De Franse ambassade is op de hoogte gebracht en werkt samen met politieambtenaren. Het is op dit moment niet bekend of de familie van de man op de hoogte is gebracht. Meneer Djamel woonde al een tijdje in Thailand en was volgens zijn vriendin op zoek naar een vaste baan hier.

Abonneren
BRONThe Nation, Bangkok Post, Associated Press, KhaoSod Engels
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/