Franse toerist doodgeschoten in Bangkok door politieagent buiten dienst

Een politieagent in Bangkok heeft zichzelf aangegeven nadat hij woensdagochtend een Franse toerist zou hebben doodgeschoten na een vuistgevecht in een bar in Bangkok.

Pol Senior Sgt Maj Kantapong Huadsri, toegewezen aan het politiebureau van Lumpini, gaf zich kort na het incident over.

Zijn collega-officieren waren al ontboden op de begane grond van het Trendy Building, waar de Fransman Malik Djamel, 35, dood voor een donutwinkel lag met een schotwond in het hoofd en de borst. Meneer Djamel was in totaal twee keer neergeschoten.

Zijn Thaise vriendin, alleen geïdentificeerd als Kwanjira, vertelde de politie dat Djamel een paar uur eerder ruzie had gehad met een Thaise man in de Lucky Shot-bar op Sukhumvit Soi 11/1. De ruzie zou gaan over de vriendin, een geval van jaloezie. De verbale ruzie escaleerde tot een vuistgevecht, waarvan getuigen verklaarden dat de Fransman won, waardoor de Thaise man zich terugtrok en vluchtte. Ze verklaarde dat beide mannen dronken waren op het moment van het incident.

Kwanjira zei dat zij en Djamel terugkeerden naar hun kamer op de achtste verdieping van het Trendy Building toen de heer Huadrisi weer verscheen en haar vriend doodschoot voor een Dunkin Donuts-winkel in het bijzijn van geschokte omstanders.

De moord werd vastgelegd op een beveiligingscamera en de schutter werd naar verluidt geïdentificeerd als Kantapong.

De chef van het immigratiebureau, luitenant-generaal Surachate Hakpal, gaf onderzoekers op het Lumpini-station de opdracht om de zaak strikt in overeenstemming met de wet te behandelen en niet te proberen hun collega bij te staan.

Bij het ter perse gaan wordt gemeld dat dhr. Kantapong de volledige omvang van de maximale straf onder de Thaise wet zal ondergaan en is ontslagen als politieagent. De Franse ambassade is geïnformeerd en werkt samen met politiefunctionarissen. Het is op dit moment niet bekend of de familie van de man op de hoogte is gesteld. De heer Djamel woonde al enige tijd in Thailand en was volgens zijn vriendin hier op zoek naar een vaste baan.

BRONThe Nation, Bangkok Post, Associated Press, KhaoSod Engels
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/