Het ergste aantal verkeersdoden in Thailand in Zuidoost-Azië, onthult de Wereldgezondheidsorganisatie

Het rapport toonde aan dat het sterftecijfer per 100,000 inwoners in Thailand 32.7 was, ver voor Vietnam, dat tweede werd met 26.7. Singapore was met 2.8 het veiligst.

Het cijfer voor Thailand was marginaal hoger dan 32.6 in de laatste WHO-enquête drie jaar geleden, toen het land het op één na hoogste aantal verkeersdoden ter wereld had, alleen achter Libië.

Het aantal verkeersdoden in Libië is volgens de laatste enquête gedaald tot 26.1 per 100,000. Slechts een handvol landen wereldwijd deed het slechter dan Thailand in de nieuwe enquête, waaronder Liberia met 35.9 en de Democratische Republiek Congo met 33.7

Alleen Brunei werd niet opgenomen in de Zuidoost-Aziatische staten die werden onderzocht in het Global Status Report on Road Safety van de WHO, op basis van een uitgebreide analyse van gegevens uit 2016.
Het hoge sterftecijfer van het land bracht het gemiddelde aantal verkeersdoden per 100,000 mensen in Zuidoost-Azië op 20.7, iets meer dan bij de vorige enquête van 19.8 in 2013.

Volgens het rapport van dit jaar vielen er volgens het rapport van dit jaar alleen in Afrika meer verkeersdoden per 100,000, namelijk 26.6. De veiligste plaats was Europa, met 9.3 doden voor elke 100,000 mensen.

De enquête verzamelde informatie uit 175 landen.

Motorrijders en hun passagiers waren verantwoordelijk voor 74% van alle verkeersdoden in Thailand, tegen slechts 6% voor passagiers in auto's en lichte voertuigen, volgens cijfers verzameld door de afdeling Ziektebestrijding. Voetgangers en fietsers waren elk verantwoordelijk voor 8% van de doden, aldus de WHO.

Het rapport zei dat de hoge tol een gevolg was van de zwakke wetshandhaving in Thailand tegen rijden onder invloed, het dragen van helmen voor motorrijders en berijders en het gebruik van veiligheidsgordels.
Slechts 51% van de motorrijders en 20% van de passagiers droegen een veiligheidshelm in het land, terwijl 58% van de automobilisten en 40% van de passagiers op de voorstoelen hun veiligheidsgordel vastmaakten, aldus het rapport.

Wereldwijd zijn verkeersongevallen nu de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en jonge volwassenen van 5-29 jaar, aldus de WHO.

 

BRONWorld Health Organization
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/