De tweede zou zijn dat Gold Shop Robber binnen een week te slim af wordt door automatische vergrendelingsdeur (video)

Een werkloze man uit het noordoosten van Thailand probeerde verschillende manieren om geld te verdienen, maar niets lukte. 
Dus besloot de 27-jarige Suphachai Panthong uit Sisaket de goudwinkel Boonchai Yaowarat in Sri Racha te overvallen op 30 november 2018, rond 6:00 uur.
Meneer Panthong probeerde een gouden halsketting van één baht en beweerde dat hij de pasvorm wilde testen. Vervolgens probeerde hij een sprintje te trekken naar zijn Yamaha Fino-vluchtvoertuig met rode kentekenplaat die buiten stond te wachten.
Eigenaar Jarae Nitikarun, 41, was niet te slim af. Hij had de elektronische voordeur al op slot gedaan. Meneer Panthong begreep meteen dat hij gepakt was, deed de ketting af en wachtte rustig op de politie.
De lokale politie vond de ongelukkige potentiële overvaller op hen te wachten. Hij gaf de misdaad volledig toe aan de politie en werd vreedzaam in hechtenis genomen.
Hij was onlangs ontslagen uit zijn baan bij een plaatselijke fabriek, zei hij, en probeerde andere manieren om aan geld te komen zonder succes.
Hij werd meegenomen naar het plaatselijke politiebureau voor meerdere aanklachten en mogelijk meerdere jaren achter de tralies. Dit is de tweede man in een week die probeert een plaatselijke goudwinkel te beroven die werd tegengehouden door het automatische slotsysteem in de winkel.
BRONThais visum, dagelijks nieuws
De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in retail sales, HR en operations management, en schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar als fulltime inwoner in Pattaya, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een vaste bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Pattayanewseditor@gmail.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/