Twee tijdelijke politiemedewerkers van Pattaya City gearresteerd voor het beboeten/afpersen van Chinese toeristen op Bali Hai Pier

Pattaya:

Twee uitzendkrachten van de stad Pattaya werden gearresteerd wegens vermeende afpersing van Chinese toeristen die werden betrapt op zwerfvuil op de Bali Hai-pier.

Wissanu Ketmuenwai, 27, en Krirkchai Khanthawong, 24, werden gearresteerd door de politie en de afdeling Speciale Zaken van de stad Pattaya en werden op 11 november 30 om 9 uur naar het politiebureau van Pattaya gebracht voor ondervraging.

De arrestaties werden verricht nadat een Thaise gids op donderdag 8 november 2018 twee Chinese toeristen ertoe had aangezet klachten in te dienen bij het politiebureau. We hebben de dag ervoor eerder over dit incident bericht.

De twee toeristen zeiden dat ze een boete hadden gekregen voor het laten vallen van sigarettenpeuken op de Bali Hai-pier, maar de twee, die beweerden functionarissen van de stad Pattaya te zijn, verzuimden hun een ontvangstbewijs te geven. Bovendien droegen ze geen goede uniformen en flitsten ze kort wat volgens de toeristen destijds een officiële badge was.

 

De toeristen moesten 4000 baht betalen in plaats van de 2000 baht zoals de wet voorschrijft. De toeristen zagen na het incident een bord, dat zowel in het Mandarijn als in het Thais is, en besloten een klacht in te dienen bij hun gids. De gids bracht hen voor de aangifte naar het politiebureau. De politie bekeek vervolgens de camerabeelden op de pier en identificeerde de twee neppolitieagenten.

Pattaya City zei dat de twee tijdelijke werknemers waren die via een derde bedrijf waren ingehuurd om de pier schoon te houden (voornamelijk schoonmaakwerk) en dat ze niet bevoegd waren om een ​​arrestatie uit te voeren of een boete te innen als ambtenaren van Pattaya City.

De administratie beëindigde hun dienstverband onmiddellijk en ze werden beschuldigd van onrechtmatig optreden als ambtenaar zonder bevoegdheid, wat in strijd was met artikel 145 van het Wetboek van Strafrecht.

Inschrijven
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/