Twee tijdelijke politiemedewerkers van Pattaya City gearresteerd voor het beboeten/afpersen van Chinese toeristen op Bali Hai Pier

Pattaya:

Twee tijdelijke medewerkers van Pattaya City zijn gearresteerd voor het naar verluidt afpersen van geld van Chinese toeristen die op de Bali Hai Pier betrapt werden.

Wissanu Ketmuenwai, 27, en Krirkchai Khanthawong, 24, werden gearresteerd door de politie en de afdeling Speciale Zaken van Pattaya City en werden op 11 november 30 om 9 uur naar het politiebureau van Pattaya gebracht voor verhoor.

De arrestaties werden verricht nadat een Thaise gids op donderdag 8 november 2018 twee Chinese toeristen ertoe had aangezet om klachten in te dienen bij het politiebureau. Eerder berichtten we al eerder over dit incident.

De twee toeristen zeiden dat ze een boete hadden gekregen voor het laten vallen van sigarettenpeuken op de Bali Hai-pier, maar de twee, die beweerden ambtenaren van Pattaya City te zijn, gaven hen geen bonnetjes. Bovendien droegen ze geen fatsoenlijke uniformen en flitsten ze kort wat de toeristen op dat moment dachten dat een officiële badge was.

 

De toeristen moesten 4000 baht betalen in plaats van 2000 baht zoals de wet bepaalt. De toeristen zagen na het incident een bord, dat zowel in het Mandarijn als in het Thais staat, en besloten een klacht in te dienen bij hun reisleider. De gids bracht hen naar het politiebureau voor de klacht. De politie controleerde vervolgens de camerabeelden op de pier en identificeerde de twee nep-politieagenten.

Pattaya City zei dat de twee tijdelijke werknemers waren die waren ingehuurd via een derde bedrijf om de pier schoon te houden (voornamelijk schoonmaakwerk) en dat ze niet bevoegd waren om een ​​arrestatie uit te voeren of een boete te innen als functionarissen van Pattaya City.

De administratie beëindigde hun dienstverband onmiddellijk en ze werden beschuldigd van onrechtmatig optreden als ambtenaar zonder gezag, wat in strijd was met artikel 145 van het Wetboek van Strafrecht.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/