Thailand's minister van Cultuur kondigt museumstichting en belangrijke toeristische attractie aan in de Tham Luang-grot waar de beroemde redding van een jeugdvoetbalteam plaatsvond

CHIANGRAI – Het Thaise Ministerie van Cultuur heeft voorbereidingen getroffen om Tham Luang-Khun Nam Nang Non National Park te upgraden tot een goed functionerende toeristische attractie.

Minister van Cultuur Weera Rojpojanarat heeft het Tham Luang-Khun Nam Nang Non National Park in Chiang Rai bezocht om de verbeteringen aan het toerisme op te volgen.

Hij bracht verslag uit over de recente redding van een jeugdvoetbalteam uit de Tham Luang-grot naar het gebied, omdat het zal worden gebruikt om het toerisme naar de site te promoten.

Er is een museum gepland in Tham Luang-Khun Nam Nang Non National Park om de historische gebeurtenis die daar plaatsvond te herinneren.

Chiang Rai is uitgeroepen tot een stad van milieutoerisme, kunst, cultuur en historische connecties, aangezien het grenst aan Myanmar, Luang Prabang en de noordelijke provincies Phayao en Nan.

De bouw van het geplande reddingsmuseum en het standbeeld van Sgt Sam, geleid door de nationale kunstenaar Chalermchai Kositpipat, is begonnen op een locatie in de buurt van de Tham Luang-grot in het Mae Sai-district en zal naar verwachting binnen 4-5 maanden worden voltooid.

Lokale kunstenaars, hoge functionarissen van het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation en het Royal Forest Department verzamelden zich buiten de grot in het Tham Luang-Khun Nam Nang Nong Forest Park om de start van het project te lanceren op 2 augustus 2018.

Het centrum herdenkt de epische redding van 12 jonge voetballers en hun coach van de Moo Paa Academy-club die van 23 juni tot 10 juli vastzaten in de ondergelopen grot.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/