De Thaise regering dringt aan op legalisering van medicinale marihuana

BANGKOK: Thailand rolt plannen uit om medische marihuana te legaliseren, vertelde een ambtenaar woensdag (31 oktober) aan AFP, omdat het land hoopt een miljardenindustrie te verzilveren met een product dat door zijn aanhangers wordt geprezen als een van 's werelds beste.

Verschillende landen hebben het gebruik van medicinale cannabis omarmd, waaronder Canada, Australië, Israël en meer dan de helft van de staten in de VS.

Maar Thailand zou het eerste land in Azië zijn dat dit doet, en daarmee een markt aanboren waarvan het in de VS gevestigde Grand View Research schat dat deze in 55.8 2025 miljard dollar zou kunnen bedragen.

Een wetsontwerp om het beperkte gebruik ervan toe te staan ​​is naar de Nationale Wetgevende Vergadering (NLA) van de militaire regering gestuurd.

"We hebben het wetsvoorstel ingediend bij de spreker", vertelde Jet Sirathraanon, voorzitter van de vaste commissie voor volksgezondheid van de NLA, aan AFP, eraan toevoegend dat het over minder dan een maand voor het eerst zal worden gelezen in het parlement van de regering.

De cannabis zou "alleen voor medicatie zijn, niet voor recreatie", voegde hij eraan toe.

Marihuana blijft illegaal in Thailand, met strenge straffen voor drugshandel, ook al blijft het land een belangrijk regionaal doorvoerknooppunt en producent van verdovende middelen.

Maar het idee van medicinale marihuana is al lang acceptabeler voor brede delen van de samenleving in het land met een boeddhistische meerderheid, en regeringsfunctionarissen hebben eerder de noodzaak geopperd om de drugswetgeving te hervormen.

Jet zei dat Thailand de wijziging veel te lang heeft uitgesteld, terwijl andere landen zoals Canada en Australië het moment hebben aangegrepen, inclusief het legaliseren van export.

Hij noemde de inkomstengenererende mogelijkheden die het wijzigen van de wetten voor Thailand zou bieden, evenals de gunstige effecten die het zou kunnen hebben op patiënten met pijn.

Hij prees ook de kwaliteit van de planten van het Zuidoost-Aziatische land, die bijzonder goed gedijen in de grensgebieden van de Gouden Driehoek van Thailand, Laos en Myanmar.

"Ik doe dit omdat het een kans is voor Thaise mensen," zei hij. "Thailand heeft de beste marihuana ter wereld."

Deskundigen zijn het erover eens en zien een soortgelijk potentieel.

"Tegenwoordig kan Thailand geweldige cannabis produceren tegen een fractie van de kosten van westerse telers", zegt Jim Plamondon, VP Marketing bij de Thai Cannabis Corporation, beschreven als het eerste legale marihuanabedrijf van het land.

"Morgen zal Thailand zijn culturele erfenis terugvorderen door 's werelds grootste teler, verwerker en fabrikant van cannabisproducten te worden", zei hij.

"Elk bedrijf dat cannabis serieus neemt, zou moeten beginnen met het verplaatsen van zijn toeleveringsketen naar Thailand."

Met dank aan Associated Press en Channel News Asia.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/