Hotelbrand in Jomtien brengt toeristen in paniek en veroorzaakt chaos, geen gewonden

Jomtien-

Gisterochtend om 1 uur, Halloween, werden gasten van het Grand Jomtien Palace Hotel getrakteerd op de verkeerde Halloween-verrassing toen een defecte stroomonderbreker een brand in het hotel veroorzaakte.

De brand veroorzaakte een black-out en volledige stroomuitval in het hotel toen gangen gevuld met rook en paniekerige gasten, sommigen alleen gekleed in ondergoed, probeerden te vluchten door de bijna pikdonkere gangen. De noodverlichting functioneerde echter naar behoren.

Ambtenaren van politie en brandweer waren snel ter plaatse en hielpen toeristen het gebouw te verlaten. De brand was snel geblust en er vielen geen gewonden of doden. Het vuur ontstond in een kamer met elektrische onderbrekers op de 12e verdieping van het hotel en de brandweer slaagde erin de brand in de kamer te bedwingen. Stadsbrandweerinspecteurs waren van plan om het incident bij daglicht volledig te onderzoeken.

In 1997, in een ander hotel in Jomtien, kwamen bij een brand in het Royal Jomtien Resort Hotel meer dan honderd mensen om het leven bij een incident dat de stad schokte en waarvan expats en bewoners zich tot op de dag van vandaag nog herinneren. Bij dat incident waren de nooduitgangen en trappenhuizen geketend en vergrendeld door het hotelmanagement om te voorkomen dat mensen het hotel verlieten zonder hun rekening te betalen, wat leidde tot een enorm verlies aan mensenlevens. Gelukkig waren alle trappenhuizen en nooduitgangen goed onderhouden en open tijdens het incident van afgelopen nacht.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/