Hotelbrand in Jomtien brengt toeristen in paniek en veroorzaakt chaos, geen gewonden

Jomtien-

Gisterochtend om 1 uur, Halloween, werden gasten van het Grand Jomtien Palace Hotel getrakteerd op de verkeerde soort Halloween-verrassing toen een defecte stroomonderbreker een brand in het hotel veroorzaakte.

De brand veroorzaakte een stroomuitval en volledige stroomuitval in het hotel toen gangen vol rook en paniekerige gasten, sommigen alleen gekleed in ondergoed, probeerden te vluchten door de bijna pikzwarte gangen. Noodverlichting functioneerde echter naar behoren.

Politieagenten en brandweerlieden kwamen snel ter plaatse en hielpen toeristen uit het gebouw. De brand was snel geblust en er vielen geen gewonden of doden. De brand was gebaseerd in een elektrische stroomonderbreker op de 12e verdieping van het hotel en brandweerlieden slaagden erin de brand in de kamer te bedwingen. De inspecteurs van de stadsbrandweer waren van plan om het incident overdag volledig te onderzoeken.

In 1997, in een ander hotel in Jomtien, kostte een brand in het Royal Jomtien Resort Hotel meer dan honderd mensen het leven bij een incident dat de stad schokte die expats en inwoners van de lange termijn zich tot op de dag van vandaag herinneren. Bij dat incident waren de nooduitgangen en trappenhuizen geketend en vergrendeld door het hotelmanagement om te voorkomen dat mensen het hotel zouden verlaten zonder hun rekening te betalen, wat leidde tot het enorme verlies van mensenlevens. Gelukkig waren alle trappenhuizen en nooduitgangen goed onderhouden en open tijdens het incident van afgelopen nacht.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/