Chinese toeristenklacht over zwerfvuil leidt tot immigratie-arrestaties van reisgidsen en boetes voor reisorganisaties

Toen een Chinese toerist betrapt werd op zwerfvuil in Pattaya, wist hij niet dat zijn klacht zou leiden tot het hoofd van immigratie en de arrestatie van twee mensen en vervolging van een reisorganisatie. 

 

Yu Jiang Min uit China gaf toe dat hij wat afval in de haven van Bali Hai had gegooid waar dat niet mocht en werd opgemerkt door een "tessakit" (gemeenteambtenaar) omdat hij dat deed. De officier benaderde hem en eiste dat hij een boete zou betalen voor zwerfvuil, waar de heer Min niet tegen was.

Zijn boot stond op het punt te vertrekken, dus de twee gidsen op zijn tour - Jiang Yu Hang en Udom Sae-Yia - zeiden dat ze de boete voor hem zouden regelen.

Ze kregen een ontvangstbewijs, maar Ju Jiang Min merkte op dat het bedrag dat hij moest betalen 3,000 baht was en op de papieren was gewijzigd.

De gidsen zeiden dat ze hem een ​​plezier hadden gedaan en hadden onderhandeld over de betaling van 5,000 baht. De heer Min, die Engels kan lezen, kon echter duidelijk de borden zien met de boete op de pier van 2000 baht.

Hij was ontevreden en stapte later naar de politie waar werd ontdekt dat de boete in feite was gewijzigd van 2,000 baht, zodat de gidsen wat extra geld konden verdienen.

De list leidde helemaal naar generaal-majoor Surachate Hakparn, het nieuwe hoofd van de immigratiedienst, die vandaag, 11 oktober 2018, een reeks arrestaties aankondigde en beide gidsen werden gearresteerd nadat bleek dat ze illegaal aan tijdelijke visa werkten en verder werden beschuldigd van knoeien met staatsdocumenten. Een van de twee mannen had de Chinese nationaliteit.

Bovendien wordt het bedrijf waarvoor ze werkten "Thai How Are You Co Ltd", gevestigd in Wang Thong Lang, aangeklaagd voor het inhuren van illegale arbeiders. De eigenaar van het bedrijf werd genoemd als Wichian Phromwichai, een Thaise staatsburger.

Een enorm vinylbord tijdens de arrestatiepersconferentie riep "illegale gidsen gearresteerd voor fijne viool" uit.

Generaal-majoor Surachate heeft verklaard dat buitenlanders die werken in voor hen verboden banen, zoals een reisleider, zullen worden uitgezet en vervolgd.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan acht jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/