Chinese toeristenklacht over zwerfvuilboete leidt tot immigratie-arrestaties van reisleiders en boetes voor reisorganisaties

Toen een Chinese toerist werd betrapt op zwerfafval in Pattaya, wist hij niet dat zijn klacht zou leiden tot het hoofd van de immigratiedienst en de arrestatie van twee mensen en vervolging van een reisorganisatie. 

 

Yu Jiang Min uit China gaf toe dat hij in de haven van Bali Hai wat afval had gegooid waar hij dat niet had moeten doen en werd daarvoor opgemerkt door een "tessakit" (gemeenteambtenaar). De officier benaderde hem en eiste dat hij een boete zou betalen voor zwerfafval, waar meneer Min niet tegen was.

Zijn boot stond op het punt te vertrekken, dus de twee gidsen op zijn tour - Jiang Yu Hang en Udom Sae-Yia - zeiden dat ze de boete voor hem zouden regelen.

Ze kregen een ontvangstbewijs, maar Ju Jiang Min merkte op dat het bedrag dat hij moest betalen 3,000 baht was en was gewijzigd in het papierwerk.

De gidsen zeiden dat ze hem een ​​plezier hadden gedaan en hadden de betaling verlaagd van 5,000 baht. De heer Min, die Engels kan lezen, kon echter duidelijk de borden zien waarop stond dat de boete op de pier 2000 baht was.

Hij was ontevreden en stapte later naar de politie, waar werd ontdekt dat de boete inderdaad was gewijzigd van 2,000 baht, zodat de gidsen wat extra geld konden verdienen.

De list leidde helemaal naar generaal-majoor Surachate Hakparn, het nieuwe hoofd van de immigratiedienst, die vandaag, 11 oktober 2018, een reeks arrestaties aankondigde en beide gidsen werden gearresteerd nadat bleek dat ze illegaal aan tijdelijke visa werkten en werden verder beschuldigd van knoeien met staatsdocumenten. Een van de twee mannen had de Chinese nationaliteit.

Bovendien wordt het bedrijf waarvoor ze werkten "Thai How Are You Co Ltd", gevestigd in Wang Thong Lang, aangeklaagd wegens het inhuren van illegale arbeiders. De eigenaar van het bedrijf werd genoemd als Wichian Phromwichai, een Thaise staatsburger.

Een enorm vinylbord op de arrestatiepersconferentie verkondigde "illegale gidsen gearresteerd voor fijne viool".

Generaal-majoor Surachate heeft verklaard dat buitenlanders die in banen werken die voor hen verboden zijn, zoals een reisleider, zullen worden uitgezet en vervolgd.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN Media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika, maar heeft ook in Dallas, Sarasota en Portsmouth gewoond. Zijn achtergrond ligt in detailhandel, HR en operationeel management, en hij schrijft al vele jaren over nieuws en Thailand. Hij woont al meer dan negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen kunt u een e-mail sturen naar Editor@ThePattayanews.com Over ons: https://thepattayanews.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thepattayanews.com/contact-us/